Koulutus

Suomen Hiihtoliitto järjestetään koulutuksia vuosittain eri puolilla Suomea. Koulutuksia on tarjolla sekä maastohiihdon, mäkihypyn että yhdistetyn parissa. Koulutuksiin mahtuu kerralla minimissään 8 ja maksimissaan 15 ohjaajaa/valmentajaa.

Taso 1 valmentajakoulutus

Tason 1 valmentajakoulutus koostuu lähiopetuksesta sekä ennakko- ja etätehtävistä. Sen kohderyhmääovat 9-15 -vuotiaiden hiihto- ja HS-koulujen valmentajat. Koulutuksen hinta on 150 euroa/osallistuja + mahdolliset ruokailu-, matkustus- ja majoituskustannukset.

Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja osaa suunnitella ja toteuttaa yhden harjoituskerran ja ymmärtää yhden harjoituksen liittyvän laajempaan kokonaisuuteen. Koulutus sisältää paljon käytännössä tekemistä, mikä tukee ohjaajan/valmentajan itsenäistä työskentelyä ohjattavien ja valmennettavien parissa. Valmentaja pystyy hyödyntämään koulutuksesta saatuja tietoja ja taitoja omissa ohjaamis- ja valmentamis tilanteissa. 

Koulutuksen jälkeen valmentaja osaa kuvata

   -  kokonaisvaltaiseen valmennukseen liittyviä asioita

   -  lajin vaatimuksia

   -  lapsen ja nuoren kasvua ja kehittymisen vaiheita

   -  tunteiden ja vuorovaikutuksen merkitystä valmennustilanteissa

 

Koulutuskalenterin ja ilmoittautumiset löydät täältä.

 

Lisätietoja koulutuksista tai muusta koulutukseen liittyvästä voit kysyä Kimmo Yliriestolta, kimmo.yliriesto@hiihtoliitto.fi.