26.2.2012← Takaisin

Watabe yhdistetyn ykkönen Liberecissä – Vähäsöyrinki pisteille

Japanin Akito Watabe otti kauden kolmannen voittonsa yhdistetyn maailmancupissa sunnuntaina 26.2.2012 käydyssä osakilpailussa(HS 100/10,0km) Tsekin Liberecissä. Eetu Vähäsöyrinki pääsi uransa toisen kerran maailmancupin pisteille, sijoitus 30.

Japanin Akito Watabe otti kauden kolmannen voittonsa yhdistetyn maailmancupissa sunnuntaina 26.2.2012 käydyssä osakilpailussa(HS 100/10,0km) Tsekin Liberecissä. Maailmancupia johtavan Ranskan Jason Lamy Chappuisin jäätyä kärkikahinoista lauantain kilpailussa ja nyt Wataben napattua täydet 100 pistettä, taistelu maailmancupin kokonaisvoitosta jatkuu kauden viimeisiin kisoihin. Jason Lamy Chappuis oli sunnuntain gundersen-kilpailun kakkonen häviten 18,2 sekuntia Watabelle. Kolmanneksi sijoittui Itävallan Mario Stecher. Suomen Eetu Vähäsöyrinki pääsi uransa toisen kerran maailmancupin pisteille, sijoitus 30.

Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen kehui Vähäsöyringin 100 metriä kantanutta hyppyä normaalimäessä käydyssä kisassa.
    - Hyvä hyppy hyviin olosuhteisiin. Ainoana miinuksena alastulo jäi tekemättä kunnolla ja siitä meni tyylipisteitä, se jäi vähän harmittamaan, totesi Savolainen.

Eetu Vähäsöyrinki lähti hiihto-osuudelle 13:ntena, 49 sekuntia mäkiosuuden ykkösen, Itävallan Christoph Bielerin, jälkeen.
    - Hyvä hiihto Eetulta ja siitä saavutuksena pääsy toisen kerran urallaan maailmancupin pisteille. Eetu itse totesi kilpailun jälkeen, että vähän parempi päivä ja olisi pystynyt tavoittelemaan sijoja 20-25. Mutta ihan ok päivä näin, Savolainen summasi kilpailun jälkeen.

Jim Härtull ei onnistunut parhaimpaansa mäessä ja starttasi ladulle sijalta 40, minuutti 53 sekuntia kärjen perässä. Härtull nosti sijoitustaan 32:nneksi.
    - Jim aloitti eilisen tapaan vähän liian kovaa ja se kostautui sitten raskaissa olosuhteissa, arvioi Savolainen Härtullin hiihtoa.

Ensi viikonloppuna 2.-4.3.2012 kilpaillaan Salpausselän kisat Lahdessa, yhdistetyn maailmancupin ohjelmassa tuolloin 2.3. joukkuesprintti ja 3.3. gundersen-kilpailu. Jason Lamy Chappuis johtaa maailmancupia 1253 pisteellä, Akito Watabella on pisteitä koossa 1070 ja kolmantena olevalla Mikko Kokslienillä 872. Janne Ryynänen on kokonaiskilpailun 25., pisteitä koossa 200.