Uutisen päiväys

24.3.2019← Takaisin

Mäkihypyn maailmancupit päätökseen, Aalto kokonaiscupin 25:s pistepotin kasvaessa reilusti edelliskaudesta

Antti Aalto nousi maailmancupissa kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Viimeisessä kilpailussa Slovenian Planicassa Aalto hyppäsi sijalle 25. ja piti saman sijan maailmancupin kokonaistuloksissa. Naisissa Julia Kykkänen oli viimeisen kilpailun 28:s ja maailmancupin loppupisteissä 29:s.

Julia Kykkänen oli Chaikovskyn päätöskilpailussa 28:s 106 ja 109,5 metriä kantaneilla hypyillään.

”Kausi hypätty ja pisteitä tuli kaikista viimeisistä kisoista, sillä tavalla on kausi hyvä päättää tähän. Nyt loppupuolella vaan meinas puhti loppua kesken”, mietti Kykkänen loppukauden suorituksiaan.

Julia Kykkäsen valmentaja Kimmo Kykkänen summasi suojattinsa vaikeaa kautta.

”Haastava kausi kaiken kaikkiaan. Alkuvaikeuksien jälkeen kuitenkin sen verran pystyi sinnittelemään, että sai TOP30:een hilattua itsensä tähän loppukauteen. Siihen pitää jollain lailla olla tyytyväinen. Ensi kautta kohti ja yritetään lähteä miettimään asioita uusilta pohjilta, niin eiköhän se lähde kulkemaan”, kokosi Kimmo Kykkänen.

Chaikovskyn tulokset
Blue Bird -kiertueen lopputulokset
Mäkihypyn maailmancupin lopputulokset

Kimmo Kykkäsen kommentit


Aalto nosti tasoaan huimasti kaudesta 2017/18

Antti Aalto hyppäsi viimeisessä maailmancupin osakilpailussa 206 ja 210,5 metriset hypyt sijoittuen 25:nneksi.

”Onnistuin tänään kohtalaisesti. Ei nyt ollut ihan parasta tekemistä, loppulennossa kääntyi hieman vasten ja menetin siinä jonkin verran metrejä. Oli joka tapauksessa hieno hypätä tuo viimeinen kansainvälinen kisa tältä kaudelta”, sanoi Aalto, kun viimeiseen kilpailuun pääsi vain maailmancupin 30 parasta urheilijaa.

Päävalmentaja Lauri Hakola analysoi viimeisen kilpailun hypyt, joissa ennenkaikkea oli keskitytty lentovaiheen parantamiseen.

”Antin kohdalta ihan ok hyppäämistä, semmoista, mitä täällä on ollut. Itse asiassa tuosta keulan päältä jopa vähän parempaa, mutta lentovaiheen kanssa oli edelleen haasteita. Ei ihan vielä ollut Planican mäki riittävästi hallussa, mutta reilusti parempaa kuitenkin kuin viime vuosina”, summaili Hakola.

Maailmancupissa Aalto keräsi pisteitä 288 hypäten maailmancupin pisteille 19 kilpailussa 29:stä. Kokonaisuudessan pistepotti yli viisinkertaistui suhteessa edelliskauteen.

Maailmancupin pisteitä kaudella 2018/2019 keräsi myös Eetu Nousianen (4 pistettä) sekä Andreas Alamommo (2 pistettä) ja Jarkko Määttä (2 pistettä). Alamommolle maailmancupin pisteet olivat uran ensimmäiset. Suomi keräsi yhteensä 396 pistettä, kun kaudella 2017/2018 Suomen mäkihyppyjoukkueen pistesaldo oli 119 ja sijoitus 9.

Miehet
Planican tulokset
Mäkihypyn lentomäkicupin lopputulokset
Mäkihypyn maailmancupin lopputulokset
Mäkihypyn maiden välinen cup

Antti Aallon kommentit
Päävalmentaja Lauri Hakolan kommentit

Miesten Continental Cup päättyi Venäjällä

Mäkihypyn Continental Cup hypättiin päätökseen myös tänään Venäjän Chaikovkyssa. Suomen joukkueesta mukana oli Frans Tähkävuori, joka päätti cupin 40. sijaan.

Continental Cupissa pisteitä suomalaisista keräsivät Eetu Nousiainen 75 pistettä, Andreas Alamommo 68 pistettä, jotka hyppäsivät pääosin maailmancupissa sekä Arttu Pohjola 10 pistettä ja Juho Ojala yhden pisteen.

COC, Chaikovsky, tulokset
Continental Cupin lopputulokset
 

Kuva: Romina Eggert