24.9.2016← Takaisin

Kykkänen ja Hirvonen mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen mestareiksi

Lahden ympäristössä riitti lauantaina vilskettä, kun mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisoissa ratkaistiin yhteensä viiden eri kilpailun Suomen mestaruudet. Julia Kykkänen, Lahden Hiihtoseura 1, Niko Kytösaho, Eero Hirvonen ja Atte Kettunen kuittasivat kirkkaimmat mitalit sarjoissaan vilkkaan päivän päätteeksi.

Viiden urheilijan naisten mäkikisan voiton vei Julia Kykkänen. Kilpailun ennakkosuosikki loikkasi HS100-mäestä 81,5 ja 88,0 metriä. Susanna Forsström nappasi hopeaa 57,5 pisteen erolla Kykkäseen, Jenny Rautionaho puolestaan loikkasi pronssille.

"Hypyllisesti olisi voinut mennä paremminkin. Ihan hyvä kisa, viisi naista oli mukana ja se on askel eteenpäin", sunnuntaina Saksaan viikon leirille suuntaava Kykkänen tiivisti.

Joukkuemäessä kultaa vei Lahden Hiihtoseuran ykkösjoukkueen nelikko Frans Tähkävuori-Olli Muotka-Ville Larinto-Janne Ahonen ennen Ounasvaaran ja Puijon Hiihtoseuroja.

Nuorten kulta puolestaan jäi Niko Kytösahon hyppysiin 241,5 pistettä tuoneilla 90,0 ja 96,0 metrin loikilla. Voittajalle 12,0 pistettä jäänyt Andreas Alamommo otti hopeaa ja Alamommolle 10,5 pistettä taipunut Kalle Heikkinen pronssia.

Yhdistetyn puolella ratkaistiin sekä yleisen että alle 18-vuotiaiden kesäkullat. Suomen mestaruuden ottanut Eero Hirvonen oli hiihtoon lähdettäessä reilun minuutin edellä muita. Hopean napannut Leevi Mutru kuitenkin teki ilmiömäisen työn rullilla taipuen kakkoseksi ainoastaan puolen sekunnin erolla.

"Hyvät fiilikset tietenkin, ihan ok-päivä. Ensimmäinen yleisen sarjan Suomen mestaruus. Yleisellä tasolla hiihtäminen ja hyppääminen ovat menneet eteenpäin, perusasiat ovat kunnossa", Suomen mestari tuumasi kisan jälkeen sekä lauantain antia että mennyttä.

Yleisessä pronssia nappasi Jim Härtull. Nuorissa Atte Kettunen nousi korkeimmalle korokkeelle ennen Otto Niittykoskea ja Wille Karhumaata. Sunnuntaina Lahdessa kilpaillaan HS130-mäestä henkilökohtainen mäkikisa.