Uutisen päiväys

29.1.2016← Takaisin

Mini Tour vauhtiin Seefeldissä - Herola perjantaina 14:s

Yhdistetyn maailmancupin seuraava pysäkki on viikonloppuna Itävallassa. Seefeldissä urakoidaan perjantaista sunnuntaihin peräti kolme kisaa.

Suomen edustajista Ilkka Herola taisteli perjantaina HS109-mäen sekä viiden kilometrin hiihto-osuuden jälkeen 14:nnelle sijalle. Herolaa vuotta nuorempi Eero Hirvonen oli Mini Tourin avauskisan lopputuloksissa 40:s.

"Hyppy oli ihan jees, teknisesti se oli ihan hyvää suorittamista. Korkealta pudottavissa mäissä alastulon kanssa on kuitenkin hankalaa", Herola kertoi.

"Eipä tässä kurjuutta kummempaa. Hyppääminen on vaikeaa, teknisiä virheitä tulee. Yritys ei ole tuottanut tulosta", Hirvonen puolestaan murjautti.

Herola loikkasi mäestä tasan 100 metriä, joka oikeutti hiihtoon lähdettäessä 20:nteen tilaan. Hirvonen lähti ladulle sijaluvulta 41 hypyllä, joka lensi 94 metrin kohdalle.

"Hiihto oli ihan oman tasoista", Jyväskylä SC:n Hirvonen muistutti.

Ladulla Suomen yhdistetyn ykkösmies suoritti perushyvää tekemistä. Puijon Hiihtoseuraa edustava Herola oli maalissa lopulta minuutin ja kolme sekuntia voittajaa, Saksan Eric Frenzeliä perässä. Hirvonen puolestaan jäi kärjelle lopputuloksissa 2.11 minuuttia.

"Hiihto oli hyvää, tärkeintä nyt on ettei ero kasva kärkeen. Tässä ollaan ihan pelipaikoilla", Herola summasi.

Maailmancupissa kakkosena olevan Frenzelin jälkeen toiseksi maalin sivakoi Japanin Akito Watabe ja kolmanneksi Saksan Fabian Riessle, joka on kokonaiskisan keulilla.

"Kyllä minä tykkään. Ihan mukavaa, erilaiset kisat lisäävät mielenkiintoa", maailmancupissa 13:nnella sijalla oleva Herola pohti kysyttäessä tiivistä Mini Tourista.

Viikonloppu Seefeldissä jatkuu siis lauantaina ja sunnuntaina kahdella kisalla. Lauantaina yhdistetyn miehet hyppäävät yhden ja sunnuntaina peräti kaksi kierrosta. Myös matkat ladulla pitenevät tasaisesti, kun lauantaina on ohjelmassa 10 kilometrin ja sunnuntaina 15 kilometrin hiihtotaipaleet.

"Normaalin viikonlopun sekaan on ihan kiva saada tällaisia. Ollaan oltu tämä viikko täällä Seefeldissä ja ollaan pystytty treenaamaan", Hirvonen kertasi ilmeisen tiukan viikon tapahtumia.

Kuva: Ilkka Herola Lillehammerissa 2015.