Uutisen päiväys

22.1.2013← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn viikkokatsaus

  Mäkihyppy

  Viikonloppuna hypättyjen Lahden suurmäen SM-kisojen jälkeen A-maajoukkueen hyppääjät Lauri Asikainen ja Olli Muotka suuntaavat ensi viikonloppuna Norjan Vikersundiin järjestettäviin maailmancupkisoihin. Valmennusjohto teki päätöksenä kisoihin osallistuvista urheilijoista SM-kisojen jälkeen. Päätöksiin vaikutti tulosten lisäksi lähiaikojen treenaus.

  ”Lauri Asikaisen lisäksi matkaan lähtee Olli Muotka. Olli on yksi parhaita lentomäkimiehiämme ja on osoittanut lupaavaa nousukuntoa harjoituksissa”, kommentoi mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä.

  Yhdistetty

  Yhdistetyn A-maajoukkue jättää Saksan Klingenthalin maailmancupkisat väliin. Ensi viikon keskiviikkona joukkue suuntaa kohti Sochin maailmancupkisoja. Edessä on vajaan viikon reissu tulevissa olympiamaisemissa. Sochiin mukaan lähtevät Janne Ryynänen, Ilkka Herola, Eetu Vähäsöyrinki ja Jim Härtull.

  Janne Ryynästä vaivannut flunssa on voitettu ja viime viikonloppuna Seefeldin kisoissa Ryynänen osallistui lauantain kisaan. Taudin vaikutukset näkyivät kropassa kuitenkin niin, että mies jätti sunnuntain kisat väliin.

  ”Jannen sairastuminen jätti kyllä jälkensä. Perusharjoittelun kautta on tarkoitus päästä taas takaisin kisakuntoon. Tavoitteena on, että kuntoon ei palata kilpailujen vaan harjoittelun kautta”, kertoi yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Nuorten mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuksista kilpaillaan 20. – 27.1.2013. 

  Nuorten Maailmanmestaruus kisat ovat parhaillaan menossa Tshekin Liberechissä. Mäkihypyn ja yhdistetyn osuudet ovat startanneet virallisilla harjoituksilla ja varsinaiset kisat alkavat yhdistetyn osalta keskiviikkona ja mäkihypyn torstaina. Suomesta mukana kisoissa ovat:

  Yhdistetty:
  Ilkka Herola, Puijon Hiihtoseura
  Arttu Ålander, Jyväskylän Hiihtoseura
  Ville Heikkinen, Kuusamon Erä-Veikot
  Arttu Mäkiaho, Kainuun Hiihtoseura
  Leevi Mutru, Lahden Hiihtoseura

  Mäkihyppy
  Jarkko Määttä, Kainuun Hiihtoseura
  Miika Ylipulli, Kuusamon Erä-Veikot
  Antti Aalto, Kiteen Urheilijat
  Juho Ojala, Kuusamon Erä-Veikot
  Aapo Lehtinen, Lahden Hiihtoseura

  Lisätietoja kisojen ohjelmasta ja tuloksista: http://www.liberec2013.cz/en/

  Kykkäsen toipuminen on sujunut hyvin

  Tammikuun alussa solisluunsa murtaneen Julia Kykkäsen toipuminen on sujunut hyvin. 7.1. tehdyssä leikkauksessa näkyi, että solisluun murtuma oli täysin tuore eikä vuoden 2009 murtumalla ollut tähän mitään vaikutusta.Viime perjantaina otetut röntgenkuvat osoittivat, että luunpäät ovat erittäin hyvässä asennossa. Tällä hetkellä käsi on vielä kantositeessa, mutta siitä Kykkänen voi luopua ensi viikon aikana.

  “En malta odottaa, että pääsen takaisin mäkeen. Käsi tuntuu hyvin parantuneelta”, kommentoi Kykkänen parantumistaan.