Uutisen päiväys

12.3.2019← Takaisin

Naiset ja miehet kilpailivat Lillehammerissa – Julia Kykkänen 24:s, Antti Aalto 25:s

Mäkihypyn RAW AIR Tournament jatkui tänään Lillehammerissa naisten ja miesten henkilökohtaisilla kilpailuilla.

Naiset osallistuvat Norjan RAW AIR Tournamentiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Suomalaisista mukana kiertueella ovat Julia Kykkänen ja Susanna Forsström. Julia Kykkänen selvitti tiensä eilisestä karsinnasta varsinaiseen Lillehammerin osakilpailuun. Kykkäsen kilpailuhypyt kantoivat 117,5 ja 110,5 metriä. Hypyt riittivät sijaan 24.

– Hieman paremmalla menestyksellä Lillehammerissa nyt kuin joulukuussa. Hypyllisesti meni eteenpäin, vaikka ei ihan tuloksessa näkynytkään. Positiivisia merkkejä ilmassa, ei muuta kuin kohti Trondheimia, totesi Kykkänen.

Tulokset

Julia Kykkäsen kommentit SoundCloudissa

Suomalaismiehistä Antti Aalto ja Jarkko Määttä selvittivät tiensä tiistaiseen osakilpailuun. Antti Aalto oli parhaana suomalaisena 25:s. Aalto hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 120,5 metriä. Toisen kierroksen hyppy oli huomattavasti parempi, pituudeltaan 127,5 metriä.

– Ensimmäinen hyppy ei ollut mikään paras mahdollinen, oli pienoinen pettymys. Toiselle vähän paransin, mutta ei sekään parasta tekemistä. Hyvä kuitenkin, että sai pikkuisen maailmancupin pisteitä, totesi Aalto.

Jarkko Määttä hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 114,5 metriä ja oli kilpailun 40:s, eikä näin ollen selviytynyt toiselle kierrokselle.

Päävalmentaja Lauri Hakola koki, etteivät suomalaisurheilijat tänään päässeet parhaimpiin suorituksiinsa. Kehityskohteet ovat tiedossa.

– Kieltämättä aika vaihtelevat olosuhteet tänään, ihan kuitenkin hypättävä keli. Hieman vaisu maku jäi joukkueen päivästä. Antti ei onnistunut täällä saamaan parastaan. Jostakin syystä laskeminen ei onnistunut luontevasti ja sitä kautta ponnistuksen rytmiin tuli haasteita. Jarkolla vaikeuksia saada tehoja keulalle. Aika selkeää on, että mitä siinä haetaan, mutta tiukassa tuntuu olevan, että sen saisi ulos. Syystä tai toisesta ei ole vielä tullut oivallusta tai löytynyt sitä tunnetta, millä se muutos tulisi, analysoi Hakola.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Antti Aalto
Päävalmentaja Lauri Hakola

RAW AIR Tournament jatkuu seuraavaksi Trondheimissa. Huomenna kilpailuohjelmassa ovat naisten ja miesten karsinnat, varsinaiset osakilpailut hypätään torstaina. 

Kuva: SHL/Jesse Väänänen