Uutisen päiväys

25.2.2011← Takaisin

OSLO 2011: Kaikki suomalaiskotkat mukana normaalimäen kilpailussa

  Olli Muotka, Janne Ahonen ja Anssi Koivuranta lunastivat paikkansa huomenna hypättävään normaalimäen kilpailuun. Eilisissä harjoituksissa kärkimittoja hätyytelleen Matti Hautamäen paikka MM-taistossa oli varma maailmancupin sijoituksen turvin.

  Kaikki neljä suomalaiskotkaa onnistuivat lunastamaan paikkansa huomiseen normaalimäen kilpailuun Oslon sumuissa hypätyssä karsinnassa. Karsinnan Midstubakkenin HS106-mäessä voitti Japanin Daiki Ito liideltyään 102 metriin.

  Paras suomalainen oli 97 metriin hyppynsä venyttänyt Anssi Koivuranta, joka jakoi karsinnan kymmenennen sijan Norjan Anders Bardalin kanssa. Olli Muotka liiteli 96,5 metriin ja oli 15:s. Janne Ahosen 95,5-metrinen riitti sijalle 21. Matti Hautamäki pääsi kilpailuun maailmancupin sijoituksensa turvin, vaikka kovaan puhuriin joutuneen kuopiolaisen oli tänään tyytyminen 81,5 metrin hyppyyn.

  Päävalmentaja Pekka Niemelä vahvisti, että joukkue lähtee hyvillä mielin kohti huomista kilpailua. Niemelä ei myöskään ollut huolissaan Hautamäen hypystä.

  ”Kaikki kisaan, hyvä juttu. Keli oli sumuinen ja tuulinen, eli varsinainen Holmenkollen. Pojat hoitivat tilanteen hyvin”, naurahti Niemelä.

  ”Hienoja hyppypäiviä on ollut ennen tätä ja voimasuhteet ovat tulleet hyvin esille. Matti on hypännyt aiemmin hienosti. Tänään hypyssä oli marginaalisia virheitä ja keli oli haastava. Matti otti hypyn alas vähän aikaisin, kisassa sen olisi voinut viedä pidemmälle”, pohti Niemelä asetelmia huomiselle.

  ”Anssi hyppäsi lähelle omaa tasoaan. Pieni venyminen ja hyvä tulee. Muotkalla oli pieni kipsi päällä, mutta tärkeintä oli, että hän läpäisi karsinnan. Ahonen ei päässyt ilmapatjan päälle ponnistuksen jälkeen, mutta jos se onnistuu huomenna, tulee metrejä varmasti lisää.”

  Normaalimäen kilpailu hypätään huomenna 26.2. klo 16.00.

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com
  Kisasivut: www.oslo2011.no