Uutisen päiväys

1.2.2020← Takaisin

Antti Aalto ei yltänyt toiselle kierrokselle Sapporon ensimmäisessä osakilpailussa

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Japanin Sapporossa viikonlopun ensimmäisellä osakilpailulla. Antti Aalto oli päivän 43:s.

Ainoana suomalaisena Japanissa kilpaileva Antti Aalto oli perjantaina karsinnassa 17:s. Tänään lauantaina Aalto vastasi päivän koekierroksen kahdeksanneksi pisimmästä hypystä (131 metriä), mutta ei yltänyt kilpailukierroksella parhaimpaansa. Aallon kilpailuhyppy kantoi 104,5 metriä. 

– Kilpailu jäi aika lyhyeksi. Hyppy ei sinällään huono, mutta tuommoinen ’ei niin hyvä’ -hyppy yhdistettynä tuohon tuulirakoon, sillä ei sitten päässyt mihinkään. Kumpuun jäi, totesi Aalto.

Valmentaja Lauri Hakola oli samoilla linjoilla urheilijan kanssa.

– Hyppynä ihan kohtuullinen, täällä on tullut aika hyviäkin hyppyjä. Ei ollut kaukana tämäkään. Alkuilmalennon osalta oli erittäin haastava olosuhde, keli vaihteli kisan aikana paljon. Ei ollut tuohon olosuhteeseen riittävän hyvä hyppy. Lähdetään huomenna uudestaan ja hakemaan hyvää suoritusta, kommentoi Hakola.

Kilpailun voitti kotiyleisön edessä Japanin Yukiya Sato ennen Itävallan Stefan Kraftia ja Puolan Dawid Kubackia. Viikonloppu jatkuu Sapporossa toisella henkilökohtaisella kilpailulla. Kilpailuun karsitaan yöllä klo 02:00 Suomen aikaan ja varsinainen osakilpailu alkaa klo 03:00.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Lisa Gode