Uutisen päiväys

12.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Määttä Kulmin kisan ainoana suomalaisena 35:s

  Sunnuntaina Kulmin lentomäen kisassa Jarkko Määttä selvitti tiensä ainoana suomalaisena varsinaiseen kisaan. Määttä hyppäsi kisassa 162 metriä kantaneen hypyn. Tulos ei riittänyt toiselle kierrokselle ja Määtän sijoitus lopputuloksissa oli 35:s.

  "Vähän oli sellaista hankalampaa hyppäämistä, kun esimerkiksi mäkiviikolla. Sain vähän parannettua eilisestä. Ekan kierroksen hyppy oli ihan ok, mutta vähä intoilin liikaa kummulla ja siinä menetti niitä metrejä sitten liikaa."

  Kulmin kisojen jälkeen Määttä keskittyy nuorten MM-kisoihin.

  "Nyt jään treenaamaan kotiin ja nuorten MM-kisat on seuraavat kisat missä hyppään. Ensimmäinen viikko on kovaa fysiikkaa ja toisella viikolla kans fysiikkaa ja käydään varmaan jossain hyppäämässä, jos Vuokatissa ei ole mäet kunnossa."

  Slovenian Peter Prevc voitti sunnuntaina toisen kierroksen 198 metriä kantaneella hypyllä. Prevcillä oli 2,1 pisteen ero toiseksi tulleeseen Itävallan Gregor Schlierenzaueriin. Kolmanneksi sijoittui Japanin Noriaki Kasai, joka hyppäsi komeasti 201 metriin. Kasai oli viikonlopun ainoa hyppääjä, joka ylitti 200 metrin rajapyykin.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3798/2014JP3798RL.pdf

  Päävalmentaja Pekka Niemelä siirsi katseensa jo seuraaviin kisoihin.

  "Alavireinen päivä oli tänään; suunniteltuja asioita urheilijat eivät pystyneet ulosmittaamaan. Näin ollen tulokset jäivät tänään laihaksi. Illalla jatketaan analysoinnin jälkeen eteenpäin. Ensi viikolla taas kierrätetään joukkuetta, että mahdollisimman moni urheilija pääsee kokeilemaan ja antamaan omia näyttöjä isompia kisoja ajatellen."

  Sami Heiskanen, Lauri Asikainen ja Olli Muotka jäivät karsintaan.