17.3.2013← Takaisin

Ounasvaaran kisassa Vähäsöyrinki seitsemäs

Sunnuntaina yhdistetyn Continental Cupissa kilpailtiin niin sanotulla vanhan ajan kilpailumuodolla. Kisamäestä hypättiin sunnuntaina kaksi hyppyä, jonka jälkeen oli vuorossa 15 kilometrin hiihto-osuus.

Suomalaisista parhaiten suoriutui Lahden Hiihtoseuran Eetu Vähäsöyrinki. Rovaniemen aurinkoisessa säässä Vähäsöyringin hypyt kantoivat 95 ja 94,5 metriä ja ladulle hän lähti viidenneltä sijalta. 15 kilometrin hiihto-osuudella Vähäsöyrinki tarjosi oman vastuksensa kanssa hiihtäjille ja hänen sijoitus lopputuloksissa oli 7:s.

Suomalaisten sijoitukset päivän kisassa:
    Eetu Vähäsöyrinki 7., Arttu Mäkiaho 19., Marcus Torni 22., Arttu Ålander 27., Anselmi Ilola 41., Ville Heikkinen 43. ja Leevi Mutru 44.

Italian Alessandro Pittin näytti myös tänään osaamisensa voittaen kultaa selkeällä 1.51 minuutin erolla ennen Saksan Jakob Langea. Kolmannen sijan tänään otti norjalainen Truls Sönsthagen Johansen.

Ounasvaaran viikonlopun kolme peräkkäistä kisapäivää tarjosivat Suomen nuorelle joukkueelle tärkeää kokemusta ensi talvea ja tulevia kisoja varten.

”Kokonaisuudessaan tosi hyvä viikonloppu. Eetulle pisteitä tiukassa kisassa; pystyi tänään hiihto-osuudella hienosti voittamaan pari ukkoa ennen maalia. Nuorille viikonloppu oli älyttömän tärkeä kokemus päästä skapaamaan kolme kovaa kisaa rankalla reitillä ja mitata missä oma taso menee”, kommentoi valmentaja Antti Kuisma.

Ennen talven kisakauden loppumista yhdistetyn urheilijoilla on vuorossa SM-kilpailut tulevana viikonloppuna Jyväskylässä.