Uutisen päiväys

31.8.2019← Takaisin

Ilkka Herola seitsemäs Oberhofin kesä-GP:llä – Waltteri Karhumaa voittoon Youth Cupissa

Yhdistetyn maajoukkue avasi kesän kansainvälisen kilpailukautensa tänään kesä-GP:llä Oberhofissa. Oberhofissa kilpaillaan viikonloppuna kaksi henkilökohtaista kilpailua. Ilkka Herola sijoittui viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa parhaana suomalaisena seitsemänneksi.

Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 21. Ero kärkeen venyi yli kahteen minuuttiin.

– Ei mikään älytön päivä ollut mäessä. Koekierroksella sain paremman fiiliksen, mutta kilpailukierros meni vähän huti. Näissä karkeloissa sillä ei pärjää, oli auttamatta liikaa keulaan.

Herola nousi rullaradalla seitsemänneksi. Kolmas sija jäi lopulta vain seitsemän sekunnin päähän, mutta kova nousu vaati veronsa kilpailun lopussa.

– Vähän liian kovia pätkiä joutui kisan sisällä hiihtämään, eikä enää podium-taisteluun jaksanut. Periaatteessa se kolmas sija oli ihan otettavissa, mutta ei yksinkertaisesti ollut enää viimeisellä kierroksella paukkuja sitä taistelua käydä. Yritys oli kova, mutta tänään joutui tyytymään seitsemänteen sijaan, kommentoi Herola.

Vahvoja otteita esitti tänään myös 17-vuotias Perttu Reponen. Reponen saavutti ensimmäiset korkeimman kilpailutason pisteensä ja oli kilpailun 15:s.

– Aika hyvä fiilis! Onnistunut mäkiosuus ja hyvä hiihto tuohon loppuun. Tyytyväinen voi olla päivään. Huomenna jatketaan samaan malliin, totesi Reponen kilpailun päätteeksi.

Myös Herola innostui hehkuttamaan joukkueen nuorimpien otteita.

– Positiivista tässä päivässä on tietysti myös se, että Perttu veti noin hienosti. Mäkipuolella oli positiivista virettä nuoremmillakin kavereilla. Sieltä sitä tullaan, totesi Herola.

Kesä-GP:n pisteille hiihtivät myös Leevi Mutru ja Eero Hirvonen. Mutru hiihti maaliin sijalle 24 ja Hirvonen oli kilpailun 27:s. Mutru oli pettynyt mäkiosuuteen, sillä hyvä harjoittelukausi antoi odottaa positiivisempaa virettä.

– Mäkiosuus oli pettymys, ei voi muuta sanoa. Kesäharjoittelu on mennyt hyvin mäen osalta, on tullut hyviä suorituksia ja on ollut tasaisen varmaa suorittamista. Jostain syystä nyt paletti meni ihan sekaisin. Varmasti osittain tässä piilee yliyrittäminen, kun haluaa nähdä omaa tasoa ja nähdä missä se liikkuu. Nyt on ehkä vähän liikaa yrittämistä. Harjoituksissa ollut taso kyllä riittää todella pitkälle, kommentoi Mutru mäkiosuuttaan.

Arttu Mäkiaho jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle ja hiihti sijalle 31. Wille Karhumaa oli kilpailun 39:s. 

Oberhofin viikonloppu jatkuu huomenna toisella henkilökohtaisella kilpailulla. 

Tulokset
Tulokset mäkiosuuden jälkeen

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Ilkka Herola
Leevi Mutru

Waltteri Karhumaa voittoon Youth Cupissa – Alva Thors ja Annamaija Oinas täydensivät suomalaisten menestystä

Suomen nuoret yhdistetyn urheilijat ovat kilpailleet viikonloppuna Oberhofissa Youth Cupin parissa. Oberhofissa kilpaillaan tyttöjen ja poikien sarjoissa – kahdessa eri ikäluokassa. Suomalaiset ovat esittäneet vahvoja otteita koko viikonlopun ajan.

Perjantain kilpailuissa suomalaiset saavuttivat kaksi palkintopallisijoitusta, kun Alva Thors ja Annamaija Oinas olivat kumpikin sarjojensa kolmansia. Waltteri Karhumaa oli poikien 02/03/04-syntyneiden neljäs ja Timi Heiskanen hiihti sijalle 21.

Lauantaina sijoitukset kirkastuivat ja illan kruunasi Waltteri Karhumaan ensimmäinen sija. Karhumaa kiri rullahiihto-osuudella voittoon, startattuaan kuudennelta sijalta, puoli minuuttia kärjestä.

– Kilpailuhyppy oli samantasoista, mitä se on reissun aikana ollut. Ei ihan parasta, mutta tasaista tekemistä. Hiihto on koko viikonlopun tuntunut hyvältä pienen lepojakson päätteeksi. Kisassa oli tosi kova startti ja pystyin jatkamaan vauhdinpitoa onnistuneesti loppuun saakka, kommentoi päivän voittaja.

Alva Thors kirkasti perjantaista sijoitustaan ja oli tänään sarjansa toinen.

– Hyppy meni hyvin, aika samanlainen kuin eilinen kisahyppy. Lähdin kolmantena hiihtoon ja hiihto kulki hyvin. Olin johtajan peesissä, mutta sauva meni rikki 0,5 kilometrin hiihdon jälkeen. Sain onneksi uuden melkein heti ja vaikka varasauva oli hieman lyhyt, niin suoritus riitti toiseen sijaan. Olen tyytyväinen, totesi Thors.

Myös Annamaija Oinas jatkoi vahvoja otteitaan ja oli jälleen kolmas.

– Mäkiosuus meni mulla tosi hyvin, ei valittamista. Hiihtopuolella ei ehkä ollu paras päivä, muutta kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen päivän suorituksiin, kommentoi Oinas.

 

Timi Heiskanen oli sarjassaan 17:s. 

Perjantain tulokset
Tytöt 05/06/07 (Alva Thors)
Tytöt 02/03/04 (Annamaija Oinas)
Pojat 02/03/04 (Waltteri Karhumaa ja Timi Heiskanen)

Lauantain tulokset
Tytöt 05/06/07 (Alva Thors)
Tytöt 02/03/04 (Annamaija Oinas)
Pojat 02/03/04 (Waltteri Karhumaa ja Timi Heiskanen)