4.2.2017← Takaisin

Herola parhaana suomalaisena 13:s Pyeongchangissa

Yhdistetyn miehet Ilkka Herola, Eero Hirvonen ja Leevi Mutru ylsivät Etelä-Korean Pyeongchangissa maailmancupin iltakilpailussa pisteille 13:nneksi urakoineen Herolan johdolla.

Maailmancup-kauden 16:nnen kilpailun paras suomalaisurheilija Ilkka Herola noitui kisan jälkeen mäkiosuuttaan, jonka jälkeen hän oli sijalla 20. Herola loikkasi HS140-mäestä 124,0 metriä.

"Tänään tuli mäessä tehtyä kaikki virheet, mitä tässä viime aikoina hypyssä on esiintynyt", maailmancupin kokonaistilanteessa seitsemäntenä oleva Herola harmitteli.

Suomalainen teki kuitenkin ladulla perustyötä hiihtäen viidenneksi nopeinta vauhtia. Kymmenen kilometrin hiihdossa sijoitus nousi jälleen hienosti.

"Hiihto ihan perus OK, yksin ei tuolla ladulla pysty ihmeitä tekemään."

Eero Hirvonen sijoittui Etelä-Koreassa 16:nneksi - mäkiosuuden jälkeen hän oli 14:s, ladulla vauhti oli kisan 16:nneksi nopeinta. Myös Leevi Mutru otti maailmancupin pisteitä oltuaan maalissa 23:s.

Kisan voiton vei Saksan Johannes Rydzek, joka on kahdeksassa edellisessä taistossa ollut aina joko ykkönen tai kakkonen.

Toisen podium-paikan nimiinsä taisteli mäkiosuuden jälkeen puolen minuutin turvin kärjessä ollut Itävallan Mario Seidl, voittajan maanmies Fabian Riessle oli kolmas.