Uutisen päiväys

8.12.2019← Takaisin

Suomalaiset pitivät hyvää vauhtia ladulla – Herola nousi yhdeksänneksi

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Lillehammerin toisen henkilökohtaisen osakilpailun parissa.

Ilkka Herola vastasi suomalaisittain päivän parhaasta sijoituksesta. Herola lähti ladulle sijalta 26, yli kaksi minuuttia kärjestä. Vahvat otteet ladulla nostivat Herolan lopulta yhdeksänneksi. Herolan hiihtoaika oli eilisen tapaan päivän nopein.

– Aika nihkeä oli päivän kisahyppy. Eilinen hiihto ehkä aiheutti vetelän fiiliksen ja piti ehkä yrittää jotain ihmeellistä (mäessä). Pitää päästä hyppäämään tässä välissä ja saada perusmeininki takaisin, niin saa sen kisoihinkin mukaan. Hiihto kulkee ihan kivasti, ei siinä mitään ihmeellistä. Pystyy hyvin vääntämään, kommentoi Herola.

Suomalaisista pisteille hiihti myös Wille Karhumaa, joka oli 27:s. Karhumaan hiihtoaika oli koko kilpailun kuudenneksi nopein.

– Mäki oli vähän parempi, hiihto oli sitä samaa mitä on ollutkin. Näköjään tämmöisellä suorittamisella on maailmancupin pisteet otettavissa.

19-vuotias Karhumaa saavutti Rukalla ensimmäiset maailmancupin pisteensä. 

– Tavoitteet ovat hypyn puolella, täytyy lähteä sitä maltillisesti ja rennolla mielellä kehittämään. Varmasti sijoitus nousee sen myötä, en näe mitään ongelmaa ettenkö pystyisi jo tälläkin kaudella vetämään tasaisesti 15-20 parhaan urheilijan joukkoon, totesi Karhumaa.

Otto Niittykoski oli kilpailun 41:s.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa