Uutisen päiväys

19.2.2016← Takaisin

Yhdistetyssä ja naisten mäessä suomalaisonnistumisia

MM-etkojen perjantaipäivä tarjosi suomalaisittain muutamia hienoja onnistumisia. Etenkin yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa kotiyleisö sai ilonaiheita Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen onnistumisten myötä. Myös Julia Kykkänen esiintyi edukseen naisten mäessä.

Naisten HS100-mäen kisassa paras suomalainen odotetusti oli 14:nneksi loikannut Julia Kykkänen 89,0 ja 85,5 metriä kantaneilla hypyillä. Kisan voiton vei maailmancupin kärkinimi Japanin Sara Takanashi.

“Aika tasaiset ja hyvät hypyt. Ensimmäisellä oli kovempi vastatuuli, ehkä se toi muutaman metrin lisää. Kokonaisuutenaan tasaiset hypyt, tähän tilanteeseen olen ihan tyytyväinen”, Kykkänen pohti juuri hyppynsä jälkeen.

Muista kotiyleisön suosikeista Susanna Forsström oli 34:s ja Jenny Rautionaho 38:s.

Yhdistetyn puolella nähtiin pisteillä kaksi sinivalkoista urheilijaa, kun maailmancupissa nyt 13:ntena oleva Ilkka Herola taisteli itsensä kahdeksannelle sijalle. Ensimmäisenä maaliin tulleen Norjan Jarl Magnus Riiberin hylkäyksen myötä Herola nousi yhdeksänneltä sijalta pykälän ylemmäksi. Saksalainen Eric Frenzel kuittasi suurimman pistepotin.

Salpausselän Kisoista nuorten MM-kilpailuihin Romaniaan suuntaava Eero Hirvonen puolestaan avasi pistetilinsä maailmancupissa oltuaan tuloksissa 25:s.

"Tietenkin hyvät fiilikset, ensimmäiset pisteet tuli. Näkee, että on menty eteenpäin. Sai onnistuneen kisan, lähdetään siellä (Rasnovissa) jatkamaan tästä".

“Kyllä tällä hetkellä tuntuu, että lähti apina niskasta. Toisaalta minulla on tänä vuonna hyviä hiihtoja ollut ja viime talvena hiihtäminen oli se heikompi puoli. Sinänsä ihan luottavaisin mielin olen ollut tässä”, Hirvonen summasi.

Muista suomalaisista Matti Herola oli 38:s, Jussi Salo 39:s ja Mikke Leinonen 43:s. Leevi Mutru hylättiin.

Päivän huipentanut miesten mäkikisa epäonnistui suomalaishyppääjien osalta. Ville Larinto oli 36:s, Niko Kytösaho 48:s, Jarkko Määttä 49:s ja Lauri Asikainen 50:s. Harri Olli, Juho Ojala, Janne Ahonen, Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen jäivät karsintaan.

Voittoon loikkasi Itävallan Michael Hayböck.

Päivän tulokset:
Naisten HS100-mäki
Yhdistetty (HS130+10km)
Miesten HS130-mäki

Somekanavat: 
Naisten mäkijoukkue Facebookissa
Miesten mäkimaajoukkue Facebookissa
Twitter @Finnjumper #sjteamfinland
Instagram @sjteamfinland #sjteamfinland

Yhdistetyn joukkue Facebookissa
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland

Urheilijakommentteja Hiihtoliiton Soundcloudissa

Kuvassa Eero Hirvonen. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.