Uutisen päiväys

17.3.2019← Takaisin

Aalto 18:s RAW AIRin päätöskisassa Vikersundissa

Antti Aalto hyppäsi 18:nneksi Norjan Raw Air -kiertueen viimeisessä osakilpailussa Vikersundin lentomäessä. Julia Kykkänen oli puolestaan Nizhny Tagilissa 29:s.

Aallon hypyt kantoivat 202 ja 217 metriä.

"Tänään oli hyvä kisa. Pääsi aikalailla heti kiinni tuohon Vikersundin mäkeen. Eka hyppy meni pikkusen ohi ponnistuksen osalta, mutta toisella sain sitten paikattua sitä, se oli ihan hyvän tuntuinen hyppy", sanoi Aalto.

Päävalmentaja Lauri Hakola kertasi hypyt ja oli kokonaisuudessaan tyytyväinen Aallon viikonlopun panokseen.

"Antti sai toisen hypyn semmoisen oman hyvän, aika rennon näköisen. Valitettavasti ensimmäinen meni vähän puristeluksi, ja oli kaukana siitä, mitä täällä on nähty. Kuitenkin Antille uran paras lentomäkiviikonloppu ja ihan kohtuullinen sijoitus", analysoi Hakola.

Naisten maailmancup jatkui Venäjän Nizhny Tagilissa Blue Bird -kiertueella. Julia Kykkänen hyppäsi jälleen pisteille, ollen 29:s. Valmentaja Kimmo Kykkänen analysoi suojattinsa hyppäämistä.

"Hyppääminen teknisesti oli kohtuullisen hyvää. Jostain syystä Julian ponnistuksen ajoituksen kanssa on ollut isoja haasteita. Vähän liian aikasella meinaa lähteä liikkeelle", sanoi Kykkänen.

Mäkihypyn maailmancupit päättyvät naisten osalta Venäjän Chaikovskyssa ja miesten osalta Slovenian Planicassa viikon kuluttua.

Miesten tulokset
RAW AIR -lopputulokset
Naisten tulokset

Kommentit SoundCloudissa

Kuva: Berkutschi.com