Uutisen päiväys

16.12.2013← Takaisin

LAHDEN CONTINENTAL CUP KIINNOSTAA - MUKANA 17 MAAN MÄKIMIEHET

  Mäkihypyn kansainvälinen kilpailukausi käynnistyy  Lahdessa 20.-21.12.2013

  Ensi talven mäkihypyn kansainvälinen kilpailukausi käynnistyy Lahdessa 20.-21.12.2013, kun Lahden suurmäestä hypätään kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) mäkihypyn Continental Cupin kaksi osakilpailua. Lahden kisoihin on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 79 mäkimiestä 17 eri maasta.

  - Koska Suomella on maailmancupissa tällä hetkellä vain kolmen hyppääjän kiintiö, nähdään meillä monta A-maajoukkuemiestä kuten Ville Larinto, Anssi Koivuranta, Lauri Asikainen ja Jarkko Määttä. Suomella on tulessa kotikisoissa maajoukkueen ja kansallisen ryhmän ominaisuudessa peräti 12 hengen joukkue, joten on mukava nähdä miten taso riittää muita maita vastaan, sanoo tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru.

  Lahteen ilmoitettujen urheilijoiden joukossa ansioituneimmat ovat Itävallan 9-kertainen arvokisamitalisti Martin Koch sekä Saksan 14-kertainen arvokisamitalisti Martin Schmitt, jotka antavat Lahdessa näyttöjä mäkiviikkoa ja olympialaisia silmällä pitäen. – Nuorista nousevista tähdistä voisi nostaa esille esimerkiksi nuorten MM-mitalisteja viime vuosilta, kuten Puolan Klemens Muranka tai Slovenian Nejc Dezman, kertoo Kiuru.

  Ei huolta lumiolosuhteista

  FIS tarkistaa Lahden lumiolosuhteet ja vahvistaa kilpailun sääntöjen mukaisesti kahdeksan päivää ennen kilpailuita eli viime viikon torstaina (12.12.) – Meillä kaupungin mäen kunnostajat aloittivat suurmäen kunnostuksen kisakuntoon jo edeltävällä viikolla, ja mäki on hyppykunnossa viimeisten viestien mukaan jo tällä viikolla, sanoo kilpailukoordinaattori Jarkko Laine.

  Viime vuoden joulukuussa Lahden molemmat Continental Cupin kisat jouduttiin perumaan Etelä-Suomeen iskeneen myrskytuulen johdosta. – Viime vuoteen verrattuna suurmäen tuulisuojaus on merkittävästi parempi helmikuussa mäen taakse valmistuneen uuden tuuliverkon johdosta. Lahden suurmäki alkaa olla jo maailman eturivin mäkiä tuulisuojauksen osalta, Laine kertoo.

  Continental Cupin sääntöjen mukaisesti kilpailuissa ei ole karsintaa, vaan kaikki ilmoittautuneet saavat osallistua kilpailuun. – Kun ensimmäisellä kierroksella hyppää yli 70 mäkimiestä, on oikean lähtöpuomin asettaminen ollut kilpailujohdolle haastava tehtävä. Tänä vuonna meillä on ensimmäistä kertaa myös Continental Cupissa käytössä maailmancupista tuttu tuuli- ja lavakompensaatiosääntö käytössä. Tämä antaa joustavuutta kilpailujen läpivientiin ja pienentää olosuhteiden merkitystä lopputulokseen,  Laine jatkaa.

  Continental Cupin kausi 2013/2014 käynnistyi viime viikonloppuna Norjan Renassa ennen Lahden osakilpailuita.  Continental Cupin mäkikilpailuihin Lahden Urheilukeskuksessa on yleisöllä vapaa sisäänpääsy.

  ****
  CONTINENTAL CUP - KILPAILUOHJELMA

  Perjantai 20.12. 

  klo 11.00 Viralliset harjoitukset (HS130)
  klo 17.00 Koekierros (HS130)
  klo 18.00 FIS Continental Cup - kilpailu (HS130)

  Lauantai 21.12. 

  klo 10.00 Koekierros (HS130)
  klo 11.00 FIS Continental Cup - kilpailu (HS130)