Uutisen päiväys

3.3.2016← Takaisin

Kykkänen 21:s maailmancupin loppupisteissä

Alkuperäisen kalenterin mukaan mäkihypyn naisten maailmancupin piti huipentua maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Rasnovin kilpailut ovat kuitenkin peruttu, jonka myötä kisakiertue tuli päätökseensä Kazakstanissa.

Julia Kykkänen sijoittui 17 kilpailua sisältäneessä maailmancupissa lopulta 21:nnelle sijalle. Suomalainen keräsi yhteensä 204 pistettä parhaan osakilpailusijoituksen ollessa kuudes joulukuun puolessa välissä Venäjän Nizhny-Tagilissa.

Suomen naisten ykkösmäkihyppääjän kausi sujui kaksijakoisissa merkeissä. Alkukaudella tulleiden hyvien sijoitusten jälkeen alkukevät oli vaikeaa terveysongelmien vuoksi.

“Vähän kaksijakoinen kausi. Oli hyviä kisoja, mutta terveysongelmien vuoksi loppukausi oli selviytymistaistelua", valmentaja Kimmo Kykkänen pohti.

"Julia nosti omaa tasoaan, joka kisassa tuli parempia hyppyjä. Ongelmien jälkeen tämä oli ok-kausi", suomalaisvalmentaja summasi.

Kokonaiskilpailun voiton vei näytöstyyliin Japanin Sara Takanashi 1610 pisteen ja peräti 14 voiton turvin. Itävallan Daniela Iraschko-Stolz oli loppupisteissä kakkonen ja Slovenian Maja Vtic kolmas. Loppupisteissä 21:nneksi sijoittuneen Julia Kykkäsen lisäksi sinivalkoisia värejä maailmancupissa kantoivat Susanna Forsström ja Jenny Rautionaho.

Kimmo Kykkäsen mukaan päättyneen sesongin jälkeen ensi kesän suunnitelmat ovat jo varsin selkeät.

"Toukokuun viimeisellä viikolla mennään Keski-Eurooppaan. Sieltä tullaan kotia ja lähdetään takaisin Keski-Eurooppaan. Elokuussa on myös Lahdessa leiri", valmentaja valotti.

Maailmancupin loppupisteet

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.