Uutisen päiväys

18.2.2014← Takaisin

YHDISTETTY: Herola hiihti 14:nneksi yhdistetyn suurmäen kilpailussa

  Sotshin yhdistetyn toisessa kilpailussa Ilkka Herola hiihti tänään 14:nneksi. Herola lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle puolitoista minuuttia kärjen takana ja onnistui kaventamaan eron määlissa 43,7 sekuntiin. Lopputuloksissa Herola paransi sijoitustaan kahdella sijalla.

  [caption id="attachment_6086" align="alignright" width="225"] Herola[/caption]

  "Tänään oli latu vähän liiankin nopea. Hiihto-osuudella ei tänään tehty eroja. Omasta suorituksesta tämä oli parempi kuin viimeksi. Pitäisi pystyä hyppäämään paremmin, että pääsisi paremmille hiihtopaikoille. Tavoite ei täyttynyt, mutta ei mitään floppeja tullut niin tästä on hyvä jatkaa. Nyt on neljä vuotta aikaa saada 10 metriä lisää hyppyyn; suunta on oikea."

  Eetu Vähäsöyrinki oli toiseksi parhaana suomalaisena 38. vajaat kolme minuuttia kärjestä jääneenä. Vähäsöyringin sanojen mukaan tänään venymistä olisi tarvittu molemmissa suorituksissa.

  "Kolmenkympin paikkeilta kun lähtee ladulle, niin siinä on aika kovia hiihtäjiä mukana. Tänään olisi sitä venymistä tarvittu  molemmissa suorituksissa. Ladulla oli työmiehen keli; tarvitaan tosi hyvä päivä ja hyvä lähtöpaikka hyvälle hiihdolle."

  Janne Ryynänen lähti mäen jälkeen ladulle sijalta 40. ja mies onnistui säilyttämään sijoituksensa maaliin saakka.

  "Isossa mäessä hyppy alkoi jo löytyä, mutta en saanut hyppyä kisassa onnistumaan. Ja mäen jälkeen jäin niin kauas, että se olisi ollut tekemätön paikka kovallekin hiihtäjälle.Viimeisen kierroksen tulin hyvin, kun maltoin pitää oman vauhdin siihen asti. Toivottavasti joukkuekisassa päästään porukalla taistelemaan hyvistä sijoista."

  Neljäs suomalainen Mikke Leinonen oli lopputuloksissa sijalla 42.

  "Ei tähän tyytyväinen voi olla. Kummassakin kisassa suoritus on kaatunut mäkeen. Hyppääminen on ollut täällä vaikeaa; tatsi on hukassa. Sellaista se on ja minulla se tuli nyt tähän paikkaan.
  Vaikea on tuollaisen mäen jälkeen lähteä taistelemaan, vaikka huippuhiihto olisikin. Kaikki lähtee nyt tuosta mäestä ja sen kanssa on tehtävä töitä."

  Ennen maalia viimeisissä kaarteissa norjalaiset Jörgen Graabak ja Magnus Moan karkasivat kaksoisvoittoon saksalaisten Björn Kircheisenin ja Johannes Rydzekin kolaroidessa. Kolmanneksi tänään itsensä taisteli Saksan Fabian Riessle.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.sochi2014.com/en/nordic-combined-ind-gund-lh-10-km-c-c-free-race