Uutisen päiväys

11.1.2019← Takaisin

Suomalaiset paransivat osakkeitaan hiihto-osuudella – Eero Hirvonen parhaana suomalaisena sijalla 11

Val di Fiemmen viikonlopun avauskilpailu päättyi saksalaisjuhliin, kun ladulle viidentenä lähtenyt Johannes Rydzek hiihti voittoon ennen norjalaista Joergen Graabakia. Ladulle selvästä johtoasemasta lähtenyt Mario Seidl taisteli itsensä lopulta kolmanneksi.

Suomalaiset paransivat hiihtoladulla mukavasti, alakanttiin menneen mäkiosuuden jälkeen. Kaikki suomalaiset paransivat sijoitustaan hiihto-osuudella yli kymmenen pykälää ja korkeimmalle suomalaisista tänään ylsi Eero Hirvonen, ollen lopulta lopputuloksissa yhdestoista. Hirvonen teki kovaa nousua yhdessä Italian hiihtotykki Alessandro Pittinin kanssa ja päihitti tämän lopulta niukasti loppukirikamppailussa.

"Tietenkin kauden parasta suorittamista, mutta eihän se hirveästi kuitenkaan tyydytä. Ei nyt kauheen pettynytkään sais olla. Hyppytaso on tällä hetkellä tuollainen, ei ollut mitenkään epäonnistunut hyppy, vaan se on sitä tämän hetken perus tekemistä", Hirvonen kertoo päivän kilpailustaan.

Muutkin suomalaiset nostivat itsensä hiihto-osuudella maailmancupin pisteille. Ilkka Herola 18., Arttu Mäkiaho22., sekä Leevi Mutru 24.

"Hiihto-osuus oli kauden parasta. Ehkä jopa hiihtoajallisesti uran parasta hiihtoa, siihen pitää olla tyytyväinen. Sellaiset 8-8,5 kilometriä jakso hyvin, mutta viimeiselle puolelletoista kilometrille vähän hyyty, mutta pakko olla tyytyväinen tohon hiihtosuoritukseen", analysoi Mäkiaho omaa hiihto-osuuttaan.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Kuva: Romina Eggert