27.8.2017← Takaisin

Youth Cupissa jälleen suomalaisjuhlat - Niittykoski voittoon Oberstdorfin toisessa osakilpailussa

Ylistaron kilpaveljien Otto Niittykoski vei lauantaisen Youth Cupin kilpailun voiton.

Niittykoski kiipesi korkeimmalle korokkeelle eilisen neljännen sijan lisäksi. Suomalaispanosta täydensi Waltteri Karhumaan kuudes sija.

Eilisen voittaja Perttu Reponen johti kilpailua mäkiosuuden jälkeen, mutta joutui jättämään hiihto-osuuden väliin sairastumisen vuoksi. Myös Atte KettunenRasmus Ähtävä ja Wille Karhumaa olivat sivussa.

Nuorten valmentaja Antti Kuisma muistutti, että pääpaino Oberstdorfin reissulla oli menneen viikon leirillä, jonka perään kilpailuviikonloppu sopi hyvin. Myös tavoitteet muuttuvat jatkossa, kun urheilijat tähtäävät jo muun muassa nuorten MM-kisoihin.

”Näillä pojilla tavoitteet on ens kaudella jo muualla kuin Youth Cupin kisoissa. Sairastumisaalto ikävästi sotki tätä kilpailuviikonloppua: puolet porukasta jäi kisasta pois. Siihen nähen pitää olla tyytyväinen viikonlopun tulokseen: tuli eilen se neloisvoitto jo toisen kerran näissä karkeloissa historian aikaan”, iloitsi Kuisma.

Kyseisen ikäluokan nuoret miehet (2000-2002 syntyneet) ovat tällä hetkellä maailman parhaimmistoa.

”Voimasuhteet näyttää olevan edelleen hyvät meillä. Muut tulee tiukasti perässä, taso koko ajan kasvaa. Mukava nähdä, että muita maita tulee tiukasti kantaan”, muistutti Kuisma.

Tyttöjen sarjassa Taivalkosken Kuohun Anna-Maija Oinas paransi sijoitustaan pykälällä perjantaisesta ja oli 15:s. Nuorempien poikien sarjassa Arsi Tietäväinen oli eiliseen tapaan 18:s. Erno ei startannut hiihtoon lainkaan.

”Nuoremmat pojat ja tyttö, heille tärkein anti oli kilpailuviikonloppu. Nuorisokaarti sai tärkeetä kokemusta ja kontakteja kansainvälisesti ja pääsi seuraamaan vanhempaa ikäluokkaa (ja huippuja) hyvinkin läheltä”, totesi Kuisma nuorempien kisakokemuksista.