Uutisen päiväys

13.1.2018← Takaisin

Hirvonen ja Herola sijoittuivat hurjan loppusuorataistelun jälkeen neljänneksi parisprintissä

Lauantaina Val di Fiemmessä taisteltiin parisprintissä. Kilpailuun starttasi kaksi suomalaisjoukkuetta. Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Kakkosjoukkueessa kilpailivat Arttu Mäkiaho ja Hannu Manninen.

Lauantaina Val di Fiemmessä taisteltiin parisprintissä. Kilpailuun starttasi kaksi suomalaisjoukkuetta. Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Kakkosjoukkueessa kilpailivat Arttu Mäkiaho ja Hannu Manninen.

Ilkka Herola hyppäsi aamun mäkiosuudella 124.5 metrisen hypyn. Hirvonen täydensi suomalaissuoritusta hyppäämällä 123 metriä. Näin ollen Suomen miehet starttasivat ladulle 27 sekuntia kärjen saksalaiskaksikkoa perässä. Kakkosparissa hypännyt Arttu Mäkiaho hyppäsi 118.5 metriä ja Hannu Manninen puolestaan metrin pidemmälle. Hiihto-osuudelle lähdettäessä parivaljakolla kirittävää kohti kärkeä oli 1.34.

”En saanut ihan niin hyvää hyppyä tänään, mitä eilen sain mäessä. Se oli oikeastaan pelkkä tuhnu siitä keulalta. Voimaa ei tullut yhtään keulan päälle ja sen takia lento jäi matalalle, eikä vauhtia riittänyt loppulentoon. Varmasti, kun keulan päälle sattuu työntö ja se pyörähtää sinne hypyn päälle, niin voi odottaa pitkiäkin hyppyjä. Jospa se huomenna sitten osuisi kohdalle,” Mäkiaho summaa.

”Tänään mäkeen sai vähän parannusta, mitä eilen toivoinkin. Kisahyppy oli selkeästi parempi teknisesti ponnistuksesta, heti tuli muutama metri lisää mittaa. Sen puolesta olin tyytyväinen,” Manninen kertoo tyytyväisenä.

2 x 7.5 km:n hiihto-osuuden maaliviivan ylitti ensimmäisenä Saksan ykkösjoukkue Eric Frenzel ja Vinzenz Geiger. Loppusuoralla Saksan kakkosjoukkue Fabian Riessle ja Johannes Rydzek joutuivat taipumaan maansa kärjelle. Kolmannesta sijasta käytiin hurja loppukirikamppailu Norjan Magnus Hovdal Moanin ja Suomen Eero Hirvosen välillä. Norjalainen vei lopulta vajaalla monon mitalla kolmannen sijan yhdessä parinsa Mikko Kokslienin kanssa. Eero Hirvonen ja Ilkka Herola sijoittuivat neljänneksi samalla ajalla norjalaisten kanssa.

”Ottaa päähän jonkin verran, että tuollaisesta horjumisesta loppusuoralla tämä jää kiinni. Pitää pystyä pitämään paketti kasassa. Muutoin meni ihan suunnitellusti se viimeinen kierros. Olin hyvä voimainen siinä ja kaikki oli pedattu, että olisin pystynyt loppukirissä viemään. Minulla oli enemmän vauhtia ja olin jo edelläkin siinä, mutta niin paljon horjuin, että siihen se sitten meni,” Hirvonen harmitteli.

Myös Ilkka Herola oli ihan tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta oli pahoillaan, kun podium jäi vielä haaveeksi.

Arttu Mäkiaho ja Hannu Manninen sijoittuivat kilpailussa kymmenenneksi. Maalissa heidän eronsa kärkeen oli 1.36.2.

”Hiihdossa ei ollut paljoa tehtävissä. Jenkit lähtivät viisi sekuntia edessä ja pyrittiin vuorovedoilla saamaan edellä meneviä kiinni, mutta ero oli sen verran iso edessä oleviin, ettei siinä ollut jakoja. Oma hiihto oli kuitenkin freshi ja hyvän oloista. Olin hyvin palautunut eiliseltä ja meno oli ihan voimakkaan tuntuista. Jospa se vielä huomiselle palautuu, niin silloin ihan hyvä viikonloppu takana,” Arttu Mäkiaho tuumii.

”Yllättävän hyvin sain pidettyä vauhtia päällä. Siinä päästiin Artun kanssa hyvään paikkaan Fletcherin veljesten perään. Erot eteenpäin olivat niin isoja, että pyrimme vain tekemään ehjää omaa suoritusta itselle. Viimeisellä kierroksella viimeiseen nousuun ei meinannut enää löytyä rytminvaihdosta. Muutoin hyvä hiihto. Osuusaikoja katsoessani huomasin, että oma vauhti oli hyvin pysynyt parhaiden hiihtäjien mukana,” Hannu Manninen kertoo.

Kilpailun tulokset:http://medias2.fis-ski.com/pdf/2018/NK/4118/2018NK4118ROF.pdf