2.9.2011← Takaisin

Yhdistetyn FIS kesä GP miteltiin Liberecissä

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix jatkui keskiviikkona 31.8.2011 Liberecissä(CZE). Kilpailun maalissa juhlittiin itävaltalaisten kaksoisvoittoa kun Christoph Bieler nousi mäkiosuuden toiselta sijalta voittajaksi ja toiseksi sijoittui Bernhard Gruber. Janne Ryynänen joutui keskeyttämään kisan kaaduttuaan hiihto-osuuden 3. kierroksella. Parhaasta sijoituksesta vastasi Mikke Leinonen - 35.

Janne Ryynäsen hyppykunto ei ole harjoitusjakson keskellä ole vielä tasaisimmillaan ja hän lähti hiihto-osuudelle Liberecin kisassa sijalta 31. Ryynänen pystyi nostamaan sijoitustaan 21:nneksi, mutta kaatui valitettavasti kolmannella kierroksella, kun matkaa oli taitettu noin 7 kilometriä. Ryynänen yritti vielä jatkaa kaatumisesta tulleista haavaumista huolimatta, mutta sauvan katkeaminen päätti kilpailun hänen osaltaan. Mäkiosuuden jälkeen 32:ntena ollut Mikke Leinonen jäi vain 11 sekuntin päähän pisteistä ollen kilpailussa lopulta 35.

Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen summasi kilpailupäivän suorituksia.
    - Jannen hyppääminen ei ole nyt vielä harjoitusjakson keskellä tasaista. Tunne hypyssä ei ole ihan kohdillaan ja ylämäen laskuasennossa on parannettavaa. Toisaalta harjoitushypyissä nähtiin häneltä kärkisuorituksia, kun Janne hyppäsi 134 metriin, joten kyllä se sieltä löytyy. Janne pystyi tekemään hyvän nousun hiihdossa, harmittavaa tuo kaatuminen, olisi noussut kahdenkymmenen sakkiin kuitenkin tänään, arvio Savolainen.

Mikke Leinosen kilpailupäivä oli onnistunut, pistetilin avaaminen jäi vain 11 sekuntin päähän.
    - Mikke pystyi tekemään hyvät suoritukset tänään ja hiihto oli hyvää. Lisää tällaisia kilpailuja, niin suoritukset paranevat varnasti, Savolainen totesi tyytyväisenä.

Eetu Vähäsöyrinki paransi mäkiosuudella viikonlopusta, mutta kova alku vauhti kostautui hiihtomatkalla.
    - Eetu paransi tänään kilpailusuoritusta mäessä, mutta aloitti liian kovaa ja se kostautui sitten, mutta parempi päivä hänelläkin.

Yhdistetyn kesä GP-kiertue jatkuu tiiviillä tahdilla, jo torstaina 1.9.2011 hypätään Saksan Oberstdorfissa seuraava varakilpailu. Oberstdorfissa kilpaillaan kaksi gundersen kilpailua 2.-3.9.2011.