Uutisen päiväys

29.1.2015← Takaisin

Mikke Leinonen seitsemäs universiadien yhdistetyssä

  Eetu Vähäsöyrinki lopputuloksissa 18:s.

  Universiadien viidentenä kilpailupäivänä suomalaisista kisavuorossa olivat vain Mikke Leinonen ja Eetu Vähäsöyrinki yhdistetyssä. Leinonen oli paras suomalainen sijoittuen seitsemänneksi. Pronssiin jäi matkaa 12.4 pistettä.

  Hiihto-osuuden jälkeen Leinonen oli myös 7:s. Hän hävisi hiihdon jälkeen kilpailua johtaneelle Saksan David Weldelle minuutin ja 12 sekuntia. Kilpailun voittanut Puolan Adam Cieslar oli hiihto-osuuden jälkeen toisena. Welde otti lopulta hopeaa. Leinosen hypyt kantoivat 82 ja 87 metriä, kun Cieslar ponnisti 89,5 ja 88,5 metrin hypyt.

  Leinosella oli kilpailun jälkeen hyvä fiilis, vaikka tulos ei vastannut miehen tavoitteita. Leinonen on kilpaillut mäessä viimeksi Rukalla marraskuussa.

  "Voittoa halusin lähteä tavoittelemaan molemmissa kisoissa, mutta niistä jäätiin. Kisoja on vähän alla ja hyppääminen lähtökohdiltaan huonoa, joten ei voi kummempaa odottaa. Hypyssä saisi helpolla pisteitä. Hyppyä ei olisi tarvinnut hirveästi parantaa, että olisin saanut mitalin", Lahden ammattikorkeakoulussa opiskeleva Leinonen sanoo.

  Valmentaja Kari Jääskeläinen lupaa viedä nuoren miehen ensi viikolla hyppäämään kotimaisemiin Lahteen Karpalon 35 metrin mäkeen. Leinonen tavoittelee edelleen paikkaa Falunin MM-kisoihin, ja ennen reilun viikon päästä hypättävää katsastuskilpailua hyppy pitäisi saada kuntoon.

  "Miken hiihtovauhti on hyvää kansainvälistä tasoa. Täytyy palata juurille, että hyppy saadaan oikaistua. Käymme mäessä etsimässä hypyn ajoitusta", Jääskeläinen sanoo.

  Valmentaja on luottavainen, että Leinonen astuu Falunin kisakoneeseen, kunhan hyppyyn saadaan hieman parannusta.

  Lapin ammattikorkeakoulussa opiskelevalla Eetu Vähäsöyringillä ei tänään kulkenut. Hän oli hiihdon jälkeen 19:s häviten ladulla Weldelle lähes kolme minuuttia. Mäkiosuudella mies nousi yhden sijan ollen lopputuloksissa 18:s.

  "Mäessä ei nähty parasta Eetua. Enemmän menee hermoilun piikkiin. Harjoitukset näyttivät, että mies pystyy parempaan. Mäessä otettiin riskiä ja muutettiin laskuasentoa, mutta se ei tänään toiminut kuten eilen. Eetulla oli myös väärä suksivalinta ja hiihto oli vaikeaa", valmentaja Jääskeläinen arvioi.


  Lopputulokset: 
  1. Adam Cieslar, Puola, 216.9
  2. David Welde, Saksa, 210.3
  3. Mateusz Wantulok, Puola, 208.4
  ..
  7. Mikke Leinonen, Suomi, 196,0

  18. Eetu Vähäsöyrinki 164.2

  Tulospalvelu http://www.tatry2015.sk/sports/schedule/