Uutisen päiväys

23.2.2016← Takaisin

Suomalaisten parhaat hypyt hypättiin karsinnassa

Suomalaiset mäkihyppääjät jäivät ensimmäiselle kierrokselle Puijolla tiistaina hypätyssä maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa. Parhaat hypyt nelikolta osuivat maanantaiseen karsintaan.

Ville Larinto oli kilpailun 42:s 110 metrin hypyllään. Koekierros ja kilpailukierros etenivät samanlaisten hyppyjen siivittämänä.

”Tänään oli molemmat hypyt samanlaisia. Isoa muutosta ei tarvitse tehdä, että siihen tulis heittämällä kymmenen metriä lisää. Nyt ei malta ponnistaa hyppyripöytää vasten, vaan lähetään lentämään liian aikaisin”, Larinto mietti. 

Ennen kisahyppyä Larinto haki kuivaponnistuksissa oikeaa tekniikkaa.

”Kuivaponnistuksessa haettiin sitä tekniikkaa, minkälaista se pitää olla ja mikä oli hyvin lähellä siinä karsintahypyssä eli ponnistetaan pöytää vasten, eikä kiilailla eteenpäin.”

Lauri Asikainen oli kilpailun 46:s. Tekniikkavirhettä ei Asikainen ole saanut korjattua, vaan kaikki Puijolla hypätyt hypyt epäonnistuivat.

”Sama kaava toistui. Liikaa kiertoa eteenpäin, eikä tuu voimaa tuotettua tuohon keulalle. Ei ole yön aikan korjaantunu virheet. Vaatii paljon hyviä toistoja alle, että tähän kisatilanteeseen siirtyy tuo suorittaminen”, Asikainen analysoi. 

Jarkko Määttä oli lopulta 49:s ja Juho Ojala 50:s. 

Suomen joukkue ei lähde Almatyyn Kazakstanin maailmancupiin vaan jatkaa harjoittelua sekä Lahdessa että urheilijoiden kotimaisemissa. 

Kilpailun voitti Itävallan Michael Hayböck ennen Norjan Daniel Andre Tandea ja Itävallan Stefan Kraftia

 

Tulokset

Kuopio 23.2.2016 HS127

Mäkihyppääjien kommentit Soundcloudissa

Ville Larinto

Juho Ojala

Lauri Asikainen

Jarkko Määttä

Kuva: Puijon kisat