Uutisen päiväys

4.9.2012← Takaisin

Youth joukkueen terveiset Obertsdorfista

  Jo useampana syksynä on nuorilla yhdistetyn urheilijoilla ollut mahdollista päästä tutustumaan suuren maailman menoon, kun Kansainvälinen hiihtoliitto on kutsunut kokoon maiden parhaimmiston myös nuorten ikäluokissa. Tänä vuonna Kilpailtiin Oberstdorfissa elo-syyskuun vaihteessa. Tällä kertaa vuorossa olivat ikäluokat pojat 2000 ja 1999 syntyneet. Yhteensä yhdeksän Euroopan maata olivat lähettänyt joukkueen paikalle.

  Kilpailut käytiin Erdinger Areenalla aikuisten Kesä GP:n finaalikisojen yhteydessä, joten nuorilla oli mahdollisuus päästä seuraamaan myös maailman huippujen edesottamuksia ja tapaamaan idoleitaan. Palkintojenjako oli yhdistetty niin että kesä GP:n parhaat niin junioreissa kuin aikuisissakin pääsivät jakamaan podiumin. Palkintojenjako oli tapahtumana sitä luokkaa, että se jäi ikuisesti mieleen kaikille paikalla olijoille.

  Suomen 7 urheilijan joukkue jatkoi edellisvuoden hyvää menestystä, kun kolme urheilijoista sijoittui kisassa 10 parhan joukkoon ja Ounasvaaran hiihtoseuran Wille Karhumaa otti ylivoimaisen voiton sarjassaan. Vuonna 2000 syntyneiden sarjassa Wille Karhumaa ja 13. sijoittunut JHS:n Atte Kettunen olivat selvästi nopeimmat hiihtäjät. Lisäksi Kuusamon Eräveikkojen Jonne Veteläinen sijoittui samassa sarjassa yhdeksänneksi ja Kouvolan Hiihtoseuran Vili Laukkanen 1999 syntyneiden sarjassa niinikään yhdeksänneksi.

  On hienoa nähdä, että juniorijärjestelmämme toimii ja olemme hienosti mukana kansainvälisessä kilpailussa. Kilpailujen lisäksi matkalla pojat pääsivät tutustumaan muiden joukkueiden urheilijoihin sekä tapaamaan maailman kärkiurheilijoita. Ensi vuonna samaan aikaan kilpaillaan 2000 ja 2001 syntyneiden sarjoissa. Viikonlopun aikana järjestettiin myös valmentajaseminaari, jossa teemana oli nuorten kansainvälisten kontaktien lisääminen tulevina vuosina. Suunnitteilla onkin kesäkisaperinteen jatkaminen sekä nuorten FIS-kisojen järjestäminen talvella. Lisäksi yksi, alppimaiden välisen kilpailujärjestelmän, Alpencupin kilpailuviikonlopuista avattaisiin kaikille.

  Terveisin,
  Antti Kuisma
  yhdistetyn Valmentaja

  [caption id="attachment_3135" align="alignright" width="300" caption="Suomen joukkue poseeraa podiumilla"][/caption]