Uutisen päiväys

1.3.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Joukkuemäessä Suomi ponnisti viidenneksi

  Lauantaina Salpausselän kisojen tunnelmallisessa joukkumäessä Suomi hyppäsi viidenneksi. Joukkueessa hyppäsivät Janne Ahonen, Ville Larinto, Lauri Asikainen ja Anssi Koivuranta.

  [caption id="attachment_6153" align="alignright" width="300"] Larinto[/caption]

  Koivuranta jatkoi siitä, mihin eilen jäi ja leiskautti kilpailussa parhaat suomalaishypyt. Miehen hypyt kantoivat tänään 125 ja 131 metriä. Koivuranta oli tyytyväinen suorituksiinsa.

  "Sain tänään kaksi hyvää hyppyä alle, vaikka olosuhteet vähän puhaltelivatkin. Sama fiilis kuin eilen ja nyt on hyvä päiväduuni takana. Tunnelma oli tänään tosi siisti ainakin meillä tuolla tornissa; täällä sai osakseen kannustusta ennen hyppyä tuolla puomilla. Oon iltaan tyytyväinen. Tänään ei kaukana palkintosijat olleet."

  Lauri Asikainen sai tänään kiinni Falunin kisojen hyppyvireen ja ponnisti 121 ja 123,5 metriä kantaneet hypyt.

  "Koekierroksen hyppyä vähän jännitti, mutta se kun onnistui niin kisaan pystyi lähtemään ilman miettimistä. Tuli tunne, että siellä se hyppy on, kun suoristaa jalat oikeassa kohdassa. Vähän tulivat hypyt aavistuksen verran kiireellä. Kaikki ponnistus voima jäi tuohon keulalle. Alkuvoima on hyvä ja voima tulee oikeaan suuntaan, että kyllä se lentää vaikka se vähän ohi tuleekin. Nyt kun on saatu taas hyppy kulkemaan niin hyvä tunnelma."

  Janne Ahonen hyppäsi tänään joukkueen ensimmäisenä hyppääjänä ja hypyt kantoivat 123,5 ja 114 metriä.

  "Ensimmäisen kierroksen hyppy on tämän hetkiseen tasoon ja hyppäämiseen tosi positiivinen toteutus. Sain ehjempää tekniikkaa toteutettua. Huomenna lähdetään havittelemaan varovasti sellasia ensimmäisen kierroksen hyppyjä ja sitä kautta sit parempia suorituksia. Hyvä fiilis jäi kisasta harmi, että toisen kierroksen hyppy jäi vähän vaisuksi."

  Ville Larinnon hypyt kantoivat tänään 123 ja 122 metriä.

  "Omiin suorituksiin olen aikalailla tyytyväinen. Ensimmäisellä kierroksella oli erittäinkin hyvää teknistä meininkiä, mutta ponnistus myöhästyi aika paljon. Siellä oli tarjolla aika pitkääkin siivua. Tekeminen on paljon parempaa kuin pitkään aikaan ja hyppääminen tuntuu paljon paremmalta ja pitkästä aikaa pääsin myös nauttimaan hyppäämisestä. Niin ja vielä kotiyleisön edessä tietenkin tuntuu hyvältä vetää suhtkoht hyvät suoritukset ni mikäs sen parempaa."

  Voiton illan kisassa vei Itävallan joukkue. Toiseksi ponnistivat Saksan miehet ennen Norjan joukuetta.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33551/race=3891/index.html