Uutisen päiväys

12.11.2014← Takaisin

Yhdistetyn maajoukkue leireilee Levitunturilla

  Yhdistetyn maajoukkue leireilee tällä viikolla Levitunturilla. Yhdistetyn talven kisakausi alkaa lauantaina Ounasvaaralla Ensilumenkilpailussa, missä annetaan myös näytöt Rukan maailmancupiin. Yhdistetyllä on neljä maajoukkue- sekä neljä kansallisen ryhmän paikkaa maailmancupiin. Kahdeksasta paikasta onkin luvassa kova sisäinen kisa.

  Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen nauraa, että viimeinen leiri menee pitkälti Ensilumenkilpailua odotellessa: ”Kaikki odottaa jo kilpailukautta. Nyt halutaan kilpailemaan ja kiertämään. Tässä vaiheessa pitkän harjoituskauden jälkeen on vähän leirielämään leipäännyttykin, vaikka pakko sanoa, että puitteet on kyllä aivan loistavat täällä kylpylähotelli Levitunturissa.”
  Ensilumenkilpailut on tärkeä näytönpaikka tulevaa kautta ajatellen. Suomella on yhdistetyn maailmancupiin neljä paikkaa ja tämän lisäksi Rukalle saa nimetä neljä kansallisen ryhmän urheilijaa. ”Kahdeksan miestä kaikkiaan valitaan ja meillä on 15 urheilijaa, jotka niistä karsii. Valmentajan kannaltahan se on positiivinen asia, että on joukkueen sisäistä kilpailua ja se varmasti pitkässä juoksussa ajaa meitä lajina eteenpäin. Monella urheilijalla varmasti nyt viheltää pöntössä ja haluaisi avata maailmancupkauden Rukalla.”

  Maajoukkueessa on tällä hetkellä kuusi nimettyä urheilijaa ja Suomella neljä paikkaa maailmancup-kisoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Rukan jälkeen kokoonpano pienenee. Päävalmentajan mukaan maailmancupin neljän osallistujan rinki elää kuitenkin kauden mittaan ja ovet pidetään auki. ”Meidän porukka on sen verran tasainen, että haluamme antaa mahdollisuuksia kilpailla ja näyttää omat kyntensä maailmancupissa. Pitää antaa kavereille tilaa kehittyä. Pitkässä juoksussa se on varmasti parasta, jos ajattelee koko Suomen yhdistettyä”, Kukkonen kertoo.

  Kevään MM-kisoista Falunista Kukkonen odottaa Sotshia parempaa menestystä, mutta ei halua puhua sijoitustavoitteista. "Puhun mieluummin kokonaisuudesta. Prosessin pitää kehittyä ja liikkua eteenpäin junioritoiminnasta meidän huippu-urheilijoihin saakka. Haluan, että yhdistetty ottaa askeleita eteenpäin niin junioreiden MM-kisoissa kuin maailmancupissa ja saa se kehitys luvan näkyä Falunissakin.”
  Viime kauden perusteella joukkueen suurimmat odotukset on ladattu Ilkka Herolaan. Päävalmentaja kuitenkin toppuuttelee, vaikka uskoo miehen tason nousevan myös tällä kaudella.Menestysodotuksia ei voi ladata yhden urheilijan niskaan, vaikka yksilölajista onkin kysymys. Mitä sitten tehdään, jos kaikki panokset on ladattu Ilkkaan ja hän loukkaantuu tai sairastuu. Lähteekö sitten koko porukka Pattayalle lomalle”, Kukkonen nauraa ja jatkaa: ”Menestymiseen pitää kasvaa ja meidän pitää saada urheilijoita Ilun vanaveteen. Nyt on monella urheilijalla mahdollisuus nousta haastamaan ja kilpailemaan maailmancupissa muistakin kuin jämäsijoituksista.”

  XXIII ENSILUMENKILPAILUT
  La 15.11.2014 Ounasvaaralla
  klo 9.30 Koekierros Yhdistetyn mäki HS100
  klo 10.00 Yhdistetyn mäki HS100 kilpailu
  klo 12.15 Yhdistetyn hiihto 10 km
  Palkintojenjako

  klo 13.00 Erikoismäki HS100 Miehet, koekierros
  klo 14.00 Erikoismäki HS 100 Miehet, kilpailu
  Palkintojenjako