Uutisen päiväys

6.1.2020← Takaisin

Antti Aalto 34:s Mäkiviikon viimeisessä osakilpailussa Bischofshofenissa

Keski-Euroopan Mäkiviikko huipentui tänään viimeiseen osakilpailuun Itävallan Bischofshofenissa. Antti Aalto hyppäsi eilisestä karsinnasta mukaan kilpailuun ja oli tänään 34:s.

Aalto hyppäsi ensimmäisellä kierroksella Saksan Markus Eisenbichleriä vastaan. Aallon 127 metrin kilpailuhyppy ei riittänyt kukistamaan saksalaista.

"Kilpailuhyppy oli aika lähellä hyvää, ei oikeuttanut tällä kertaa pistesijoille. Jään nyt tässä kohtaa pienelle harjoitustauolle. Se on tässä kohti varmasti hyvä ratkaisu, kertoi Aalto Mäkiviikon jälkeisistä suunnitelmistaan.

Päävalmentaja Lauri Hakola oli kokonaisuudessaan pettynyt suomalaistuloksiin Mäkiviikolla.

"Kaiken kaikkiaan koko joukkueen mäkiviikon tulos oli selkeä pettymys. Odotin, että olisin nähnyt pirteämpiä suorituksia. Taso ei ole riittävän vahva eikä siellä missä ajattelin sen olevan tässä vaiheessa. Haasteet ovat yksilöllisiä, yhteisenä tekijänä nivoutuu hyppäämisen tekniikkaan. Siitä lähdetään, että hommaa käännetään parempaan suuntaan."

Mäkiviikon kärkisijoista käytiin loppuun asti kovaa kamppailua. Päivän kilpailun voitti Puolan Dawid Kubacki ennen Saksan Karl Geigeria ja Norjan Marius Lindvikiä. Koko mäkiviikon kärkisijoitukset jaettiin saman kolmikon kesken. Kubacki vei myös kokonaiskilpailun voiton nimiinsä, Lindvik oli toinen ja Geiger kolmas.

Tulokset

Mäkiviikon kokonaistulokset

Antti Aallon ja Lauri Hakolan kommentit SoundCloudissa