19.3.2016← Takaisin

Nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin Ounasvaaralla - myös Lidl ja Veikkaus Cupit saatiin päätökseen

Tuulisissa mutta aurinkoisissa oloissa kilpailtiin lauantaina nuorten mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen mestaruuksista Ounasvaaralla. Samalla päätettiin alle 15-vuotiaiden sarjojen Lidl Cup ja mäkihypyn Veikkaus Cup.

Mäkihypyn kilpailukierroksia haittasi kova tuuli ja nuorten (U20) sarjan SM-kisa typistyi yhden kierroksen kilpailuksi HS100-mäessä. Voittoon hyppäsi Lieksan Hiihtoseuran Janne Korhonen 100-metrisellään. Hopealle nousi Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen ja pronssille liiteli Ounasvaaran Hiihtoseuran Niko Kytösaho.

Korhonen oli suhteellisen tyytyväinen omaan hyppyynsä.

"Se oli semmoinen lähempänä omaa tasoa oleva hyppy. Suht helppoa oli tänää", mietti Korhonen, joka mieluusti olisi hypännyt myös toisen kierroksen:

"Harmittaahan se, kun kaks kierrosta hypätään, niin onhan siinä vähän enemmän kisailua, kuin tämmöinen yks kierros ja tottakai sitä olisi halunnut hypätä yhtä pitkälle toisellakin kierroksella."

Janne Korhosen kommentit kisan jälkeen

Veikkaus Cupin yleisen sarjan Ounasvaaralla voitti Lahden Hiihtoseuran Riku Tähkävuori ennen Kiteen Urheilijoiden Antti Aaltoa ja Ounasvaaran Hiihtoseuran Anselmi Ilolaa.

Lidl Cupin mäkikilpailuissa voittajiksi nousivat T11-sarjassa Julia Äikiä (Jokilaakson Mäkiseura), P11-sarjassa Tomi Viljanen (Seinäjoen HS), T13-sarjassa Elli Seppänen (Alahärmän Kisa), P13-sarjassa Tuomas Kinnunen (LHS), T15-sarjassa Annamaija Oinas (TaKu) ja P15-sarjassa Arttu Pohjola (LHS).

Yhdistetyssä tiukan kilpailun voittoon Arttu Mäkiaho

Yhdistetyssä hyppyosuuden jälkeen ensimmäisenä ladulle lähti Henri Kavilo (PHS). Muiden hiihtovauhti oli tänään kuitenkin kovempi ja Kavilo putosi sijalle seitsemän. Voittoon kiri hienoja hiihtoja tällä kaudella Continental Cupissakin tehnyt Kainuun Hiihtoseuran Arttu Mäkiaho. Hopealle nousi nuorten MM-pronssijoukkueessa Rasnovissa edustanut Wille Karhumaa (Ounasvaaran Hiihtoseura) ja pronssia nappasi Jyväskylän Hiihtoseuran Mikko Hulkko.

Hyppyosuudesta jäi Mäkiaholla enemmänkin hampaakoloon.

"Mäki oli tänään vähän takkuista, ei päästy treenaamaan B-maailmancupin jälkeen, kun Vuokatista oli latu vähän sulanut. Jäi vähän isonmäen hyppääminen päälle. Siinä oli vähän vaikeuksia", mietti Mäkiaho.

Hyvän hiihtovauhdin Continental Cupissa löytänyt Mäkiaho oli pienen suksen osuuteen sensijaan erittäin tyytyväinen.

"Hiihtovauhti oli tänään hyvää, siitä pystyttiin jatkamaan, mitä se oli tuolla isoissa kisoissa, siihen olen kyllä tosi tyytyväinen."

Arttu Mäkiahon haastattelu kokonaisuudessaan

Nuorten SM-mitalien lisäksi Lidl Cupit saatiin päätökseen 11-vuotiaista 15-vuotiasiin. Ounasvaaralla sarjojensa voittajiksi nousivat T11-sarjassa Josefiina Kankaanpää (JHS), P11-sarjassa Tomi Viljanen (Seinäjoen HS), T13-sarjassa Elli Seppänen (Alahärmän Kisa), P13-sarjassa Tuomas Kinnunen (LHS), T15-sarjassa Annamaija Oinas (TaKu) ja P15-sarjassa Waltteri Karhumaa (OH).

Kuvat ja haastattelut: Terttu Karhumaa