Uutisen päiväys

24.11.2018← Takaisin

Leevi Mutru paras suomalainen yhdistetyn maailmancupin avauskilpailussa

Yhdistetyn kilpailu aloitettiin Rukalla voimakkaan tuulen sanelemana. Tuuliolosuhteet vaikeuttivat mäkiosuuden läpiviemistä ja kilpailun aikana jouduttiin pitämään useita taukoja. Leevi Mutru sijoittui kilpailussa suomalaisista parhaiten, ollessaan hiihto-osuuden päätteeksi kilpailun 14:s.

Mutru sijoittui mäkiosuudella parhaana suomalaisena 20:nneksi, 122 metrin hypyllään. Urheilija onnistui parantamaan sijoitustaan ladulla ja nousi sijalle 14. Etukäteen mietitty kilpailusuunnitelma meni uusiksi, kun hiihtokaveriksi suunniteltu itävaltalainen Bernhard Gruber ei startannutkaan hiihto-osuudelle. Lennosta mietitty uusi peliliike toi muun muassa viime kauden maailmancupin ykkösen, Akito Wataben, päänahan. Urheilija oli tyytyväinen avauskilpailun otteisiinsa ja koki sijoituksen tuoneen selvyyttä omaan kilpailukuntoonsa.

- Aina kauden aloitus on vähän kysymysmerkki, kun ei täysin tiedä missä menee. Ladulla piti tehdä peliliikkeitä kun Gruber ei ladulle lähtenytkään. Täytyi tehdä uusi suunnnitelma ja päätin vähän rohkeastikin lähteä hiihtämään kiinni edessä ollutta ryhmää, kertaa Mutru.

Maailmancup-pisteille taisteli myös pitkän hyppytauon pitänyt Eero Hirvonen. Mäkiosuudella urheilija ylsi sijalle 40, mutta toiseksi nopein hiihtoaika nosti Hirvosen sijalle 30. Mäkiosuuden kilpailuhyppy oli Hirvosen viides, noin viiden kuukauden hyppytauon jälkeen.

- Vaikea tietää mitä hypyssä tapahtui, kun ei ole oikein vielä tuntumaa hyppäämiseen. Olisi varmasti pystynyt hyppäämään paremminkin, mutta ei tähän vielä hirveitä odotuksia ollut, kommentoi Hirvonen.

Arttu Mäkiaho jäi niukasti ulos pisteiltä ja oli kilpailun 31:s. Ilkka Herola epäonnistui mäkiosuudella, mutta nousi kolmanneksi nopeimmalla hiihtoajalla sijalle 33. Suomen "nuoriso-osasto" sai jälleen hyvää kokemusta kansainvälisestä vauhdista. Huomiseen joukkuekilpailuun Herolan, Mutrun ja Mäkiohon rinnalle nouseva Atte Kettunen oli tänään 47:s, Wille Karhumaa 52:nen, Waltteri Karhumaa 54:s ja Otto Niittykoski 56:s.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa