18.8.2016← Takaisin

Alamommo loistoiskussa Kuopiossa

Suomalaishyppääjien panos Kuopion torstaisessa FIS Cupin kisassa oli upeaa, sillä toiselle kierrokselle loikkasi peräti kuusi sinivalkoista soturia. Parhaaksi heistä ylsi hienosti viidennen sijan napannut Andreas Alamommo yhteispistein 198,8.

Suomalaisen mäkihypyn nuori lupaus Andreas Alamommo ponnisti avauskierroksella 114,0 metriä toisen kantaessa peräti 120,0 metriä HS127-mäestä. Alamommon jälkimmäinen suoritus oli toisen kierroksen kolmanneksi pisin.

"Ensimmäinen hyppy ei ollut mikään paras, toisella sain sitten paremman. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen", jokaisessa FIS Cupin kilpailussaan 18:n parhaan loikannut Alamommo tuumi.

"Aina on kiva vetää kärkiporukassa", suomalainen tuumasi kysyttäessä, miltä jatkuvat hienot sijoitukset kärkipäähän FIS Cupissa tuntuvat.

Alamommon jälkeen toiseksi paras sinivalkoinen oli upeasti 11:nneksi päätynyt Janne Korhonen. 114,5 ja 110,0 metriä hypännyt suomalainen oli Alamommon tapaan varsin tyytyväisen oloinen päiväänsä.

"Oli ihan hyvä kisa tänään. Hyvä steppi, treenien tasoista tekemistä nyt. Jatketaan samanlaista hyppäämistä, viikonlopun vaikein kisa hypätty. Tästä on helppoa jatkaa", Korhonen pohti torstain antia sekä tulevaa.

Puolan Jan Ziobron voittamassa kisassa kakkoseksi loikkasi Itävallan Daniel Huber, kolmannen podium-paikan valtasi Norjan Jarl Magnus Riiber.

"Minulle tuli tänään kaksi hyvää hyppyä. Mäki on todella vaikea, täällä ei ole helppoa hypätä", 127,5 ja 123,5 metriin hyppynsä leiskauttanut Ziobro pohti voiton avaimia.

Toisella kierroksella nähtiin Alamommon ja Korhosen lisäksi suomalaisista myös 14:nneksi päätynyt Elias Vänskä, 20:nnen sijan Eetu Nousiainen, pykälän alempaa löytynyt Niko Kytösaho sekä 27:nneksi loikannut Olli Muotka.

Torstain kisan jälkeen kiertueen kärkipaikkaa hallussaan pitää Kuopiossa kuudenneksi sijoittunut Italian Davide Bresadola. Alamommo on kokonaistaulukossa hienosti yhdeksäntenä ja Kytösaho jaetulla 12:nnella sijalla.