Uutisen päiväys

27.1.2013← Takaisin

Nuorten MM: Suomi joukkueyhdistetyssä viides

  Suomi sijoittui viidenneksi joukkuekilpailussa nuorten MM-kisoissa Liberecissä. Joukkueessa hyppäsivät ja hiihtivät Arttu Ålander, Ville Heikkinen, Leevi Mutru ja Ilkka Herola. Joukkuekilpailun voitti Saksa, jonka ankkuri Manuel Faisst voitti Liberecissä kaiken mahdollisen.

  Hieman vajaan pari minuuttia voittajalle hävinneen Suomen sijoitus on pykälän parempi kuin edellisvuonna. Tulos on hyvä, vaikka mäkiosuuden jälkeen mitalisijoillekin oli hyvät saumat. Suomi lähti ladulle seitsemäntenä 55 sekuntia keulassa lähteneen Japanin jälkeen.

  ”Aika tasapaksu taas. Mäessä oli vaikeat olosuhteet, ja muutenkin minulla on ollut luotto siihen hommaan hukassa. Olisi pitänyt pystyä venymään aika paljon, että olisi paremmat vähän asemat saatu tähän hiihtoon. Hiihto oli ihan OK, mitalisaumat menivät alussa ja sitten hiihdeltiin tuolla peräletkassa”, Herola sanoi.

  Leevi Mutru sai pikahälytyksen kilpailuun, kun alun perin joukkueeseen valittu Arttu Mäkiaho sairastui mahatautiin.

  ”En usko, että siitä oli mäessä haittaa. Ei tarvinnut turhaan jännittää koko iltaa. Hiihtoon olisin kyllä voinut eri lailla valmistautua, kun eilenkin kävin jo ihan peruskestävyyslenkkiä. Ihan kohtuullisesti menikin”, Mutru tuumi.

  Valmentaja Antti Kuisma naurahti, että hänelle päivän mukavin uutinen oli, että sijoitus oli viides eikä neljäs. Ilkka Herola oli molemmissa henkilökohtaisissa kilpailuissa neljäs.

  ”Vähän vaihtelua. Se on hyvä sijoitus, hyvä taistelu ja hyvä viikko kaikenkaikkiaan. Kokonaispanos on ollut mahtava. Tänään oli vähän tahmea päivä. Oli huonoa tuuria mäessä kuten oli monella muullakin, ja hiihdossa emme pystyneet ihan venymään sille tasolle, että olisi pystytty haastamaan mitalijoukkueita”, Kuisma sanoi.

  Kuisma nosti esiin kehityksen, joka kolmessa vuodessa on tapahtunut. Vielä 2010 suomalaisurheilija oli parhaimmillaan 33:s ja joukkuekilpailussa toiseksi viimeinen.

  ”Silloin piti mennä puun taakse piiloon ja kävellä seiniä pitkin kopille. Joka vuosi on menty joukkueena eteenpäin, viime vuoteenkin verrattuna on tapahtunut paljon kehitystä. Viime vuonna olimme joukkuekisassa kuudes, nyt viides. Sekin kertoo siitä, että eteenpäin on menty”, Kuisma sanoi.