Uutisen päiväys

16.2.2017← Takaisin

Tiivis kisarupeama huipentui jälleen Kykkäsen kauden parhaaseen

Erittäin lupaavia otteita helmikuun aikana esittänyt Julia Kykkänen hyppäsi toisen kerran peräjälkeen mäkihypyn maailmancup-kauden parhaaseen sijaansa. Suomalainen oli sesongin viimeistä edellisessä kisassa Pyeongchangissa upeasti seitsemäs.

Maailmancupin kokonaiskisassa 20:ntena oleva Julia Kykkänen teki Etelä-Koreassa tasaisen varmaa työtä läpi viikon. Torstaina suomalaisen leiskautukset lensivät HS109-mäestä 87,0 ja 91,0 metriä. Yhteispisteet 162,4 oikeuttivat siis kauden parhaaseen tulokseen, sijaluvulle seitsemän.

"Ihan hyvä reissu, sain pisteitä hyvin. Ihan hyvää, perushyppäämistä", Kykkänen tiivisti tulevien olympiamaisemien reissun.

"Ei tässä mitään, ihan OK. Periaatteessa koko ajan vähän parempaa. Vähän rentoutuu hyppääminen, niin se menee eteenpäin", päävalmentaja Kimmo Kykkänen puolestaan analysoi.

Torstaina voiton vei maailmancupin voiton jo sinetöinyt Japanin Sara Takanashi ennen maannaistaan Yuki Itoa. Norjan Maren Lundby oli kolmas.

"Oli hyvä nähdä nämä mäet, kun olympialaiset ovat täällä ensi vuonna. Aikamoiset kisat tulee olemaan, jos tuulee näin kovaa kuin nyt tuuli. Sanovat, että ilmat ovat tällaisia aina täällä: samasta suunnasta tuulee. Mutta mäkihän on muuten hyvä", Kimmo Kykkänen kertoi Pyeongchangin mäestä.

Maailmancupin seuraava, ja samalla viimeinen kisa on ohjelmassa vasta vajaan kuukauden kuluttua Norjassa. Seuraavaksi suomalaisleirissä ladataan akkuja raskaan reissun jälkeen.

"Me levätään ja koitetaan palautua reissusta, kun päästään kotiin. Onhan nämä seitsemän tunnin aikaerot aina kovia. Aikamoinen palautuminen siinä on, ja muutenkin pitkä reissu ollut", Kimmo Kykkänen valotti.

"Huomenna kotiin ja sitten katsoo, miten palautuu. Pari päivää aika rauhassa", Julia Kykkänen komppasi.

Linkit:
Torstain kisan tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne