Uutisen päiväys

17.9.2012← Takaisin

Yhdistetyn Lidl-ryhmässä tekemisen meininki

   Yhdistetyn Lidl-ryhmän toiminta on käynnistynyt tänä syksynä vireästi. Kolme leiriä on jo takana ja mukaan valitut nuoret urheilijat ovat mukana aktiivisesti ja harjoittelu on maistunut.  Vastuuvalmentaja Juha Viholainen on tyytyväinen uuteen ryhmään

  Tänä syksynä Lidl-ryhmään valittiin eri puolilta Suomea 14 nuorta urheilijaa. Valintakriteerinä oli urheilijoiden menestys aiemmalla kilpailukaudella. Ryhmällä on leirityksiä noin kuukauden välien Vuokatissa ja siellä harjoitellaan monipuolisesti.

  -          Leirillä pyritään oppimaan sitä, miten harjoitellaan oikein. Lisäksi pyritään parantamaan jokaisen omia taitoja ja opettelemaan ja omaksumaan niitä taitoja, mitä urheilija tarvitsee urheilu-urallaan. Tähän kuuluvat muun muassa oikeanlaiset ruokailutottumukset, oikeanlainen harjoittelu ja muun muassa urheilijalle soveltuva käyttäytyminen, luettelee Viholainen.

  [caption id="attachment_3207" align="alignleft" width="135" caption="Lidl-ryhmän vastuuvalmentaja Juha Viholainen on tyytyväinen harjoitusrytmiin"][/caption]

   Lidl-ryhmällä on kolme valmentajaa, vastuuvalmentajana toimii Juha Viholainen, toiset kaksi valmentajaa ovat alalla kovia toimijoita, Antti Kuisma ja Hannu Manninen, jotka tuntevat ja tietävät lajin salaisuudet ja myös ne kompastuskivet.  Kaikki valmentajat ovat mukana harjoituksissa ja niiden suunnittelussa. Valmentajat itse päättävät, kuka milloinkin on harjoitusten vetäjänä. Ja ryhmän tavoitteetkin on mietitty yhdessä.

  -          Tavoitteenamme on ryhmäläisten omien taitojen parantaminen ja huipulle vaadittavien taitojen kehittäminen. Lisäksi tätä kautta vahvistamme myös ryhmäläisten yhteishenkeä, kertoo Viholainen.

  Oppia tulevaisuuden haasteisiin

  Lidl-ryhmässä on 10 – 14- vuotiaita nuoria mukana ja Viholaisen mukaan tämäntyyppisen ja tämänikäisen ryhmän eteenpäinvieminen on jo tässä ikävaiheessa erittäin tärkeää.

  -          Jos tätä ryhmää ei olisi, huipulle meno olisi iso nuorille harppaus. On erittäin tärkeää, että nuoret pääsevät tottumaan niihin tapoihin ja olosuhteisiin, mitä maajoukkueessa on. Oletettavaa ja toivottavaa on se, että osa näistä nuorista on mukana myös aikuisten maajoukkueessa tulevaisuudessa.  Tämä on hyvä mahdollisuus tulevaisuutta ajatellen.

  Ryhmän maajoukkueleirit mahdollistaa yhteistyökumppani, joka tukee näiden nuorten eteenpäinmenoa urheilu-uralla.

  -          Yhteistyökumppanimme näkyy jo ryhmän nimessä ja ilman tällaista tukea maajoukkueleirien pitäminen näin nuorille olisi huomattavasti vaikeampaa. Tuolloin jouduttaisiin olemaan entistä enemmän vanhempien kukkarolla, pohtii Viholainen.

  [caption id="attachment_3204" align="alignleft" width="150" caption="Vuokatissa Lidl-ryhmän rullasuksiharjoittelussa on menoa ja meininkiä"][/caption]