Uutisen päiväys

3.12.2012← Takaisin

Yhdistetyn parisprintin tuloksena 12:s sija

  Rukalla sunnuntaina kisatussa yhdistetyn parisprintissä Suomen ykkösjoukkueen miesten Ilkka Herolan ja Janne Ryynäsen sijoitus oli 12:s. Mäkiosuuden jälkeen Herola ja Ryynänen lähtivät ladulle kuudentena 55 sekuntia kärjessä ollutta Itävaltaa jäljessä.

  Raskaassa hiihtokelissä voiton vei Itävallan pari Bernhard Gruber ja Mario Stecher. Toiseki tulivat Norjan Haavard Klemetsen ja Mikko Kokslien. Kolmannen sijan vei Ranskan Sebastien Lacroix ja Jason Lamy Chappuis.

  Lauantain kisassa hiihto-osuudella keskeyttänyt Janne Ryynänen oli tänään paremmassa kunnossa.

  ”Tänä aamuna olo oli huomattavasti parempi eiliseen verrattuna. Hyppy oli hyvä, vaikka lumisade teki vauhtimäestä nihkeän ja se verotti nopeuksia. ” 

  Hiihdon suhteen Ryynänen kertoi tiedostaneensa tukkoisen hiihdon syyn.

  ”Nyt tietää mistä kiikastaa kun hiihto ei kulje. Lihaskunto ei toimi kunnolla.  Se vaatii rentoa liikkumista. Nyt sitten kotiin lenkkeilemään ennen Ramsauta.”

  Mäkikierroksella onnistuneelle Ilkka Herolalle parisprintti ei ollut mieluisin kisamuoto.

  ”Ei minulle paras mahdollinen. Maksimaalinen vauhti vaatii voimaa, joka omalla osalla vaatii vielä työtä. Tänään hyppy oli minun osaltani parempi kuin hiihto.”

  Suomen toisena sprinttiparina kilpailivat Jim Härtull ja Mikke Leinonen. Härtullin ja Leinosen sijoitus oli 15.

  ”Meni miten meni. Tämä päivä oli kyllä parempi kuin eilinen. Nyt pitäisi saada kisarytmi ajoitettua kohilleen. Niin varmasti lähtee kulkemaan paremmin”, kommentoi Härtull suoritustaan.

  Päävalmentaja Kukkonen kiteytti yhdistetyn joukkueen viikonlopun.

  ”Rukan viikonloppu oli meille pieni pettymys. Emme saaneet sitä mitä haettiin. Tämän päivän ja viikonlopun paras oli Ilkka. Tänään hyvä hyppy ja ikäänsä nähden hyvin onnistunut hiihto.”

  Seuraavaksi yhdistetyn joukkueella on reilu viikko rentoa treeniä kotioloissa ennen Ramsaun maailmancupkisoja. Ramsaun kisat käydään 15. -16.12.