Uutisen päiväys

15.11.2014← Takaisin

Herola kolmas Ensilumenkisoissa

Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena kolmas Ounasvaaran XXIII Ensilumenkilpailussa. Toisena hiihto-osuudella startannut Herola teki koko kympin yksin töitä yrittäen pitää takaa-ajoon lähteneen itävaltalaisryhmän selkäpuolella, mutta helpossa hiihtomaastossa ryhmäetu osoittautui ratkaisevaksi.

Ounasvaaran XXIII Ensilumenkisojen yhdistetyn kisassa oli mukava kansainvälinen osanotto, kun kisassa oli Suomen maajoukkueurheilijoiden ja haastajien lisäksi mukana myös Itävallan kärkiurheilijoita. Suomalaisurheilijoista parhaiten pärjäsi Ilkka Herola, joka sijoittui kolmanneksi. Mäkiosuuden jälkeen Ilkka Herola oli toinen: ”Vähän on treenijumia vielä, kun on tässä pari viikko ollut leirillä, niin ei mitenkään herkässä kunnossa ole vielä. Oli semmoinen tämään päivään ihan mukiinmenevä suoritus mäessä. Sitten siitä tulikin aika paska paikka lähteä hiihtämään.”
Herola lähti ladulle 28 sekuntia Itävallan Fabian Steindlin perään. ”Siinä tuli sellainen tilanne, että minä olin yksin irti, kun olin sen keulakaverin ohittanut. Sitten kymmenen itävaltalaisen porukka hönki niskaan siinä kymmenen sekunnin päässä. Sain ihan yksin tehdä loppuun saakka töitä.”

Lopulta kisan voitti itävaltalaienn Paul Gerstgraser maanmies Bernhard Flaschbergerin sijoittuessa toiseksi. ”Ne on molemmat ihan älyttömän kovia hiihtäjiä. Nuo Rovaniemen mäet eivät hirveesti eroja tee, niin oli kuin niille luotu kisa. Ja kun ryhmässä pari hiihtää kovaa, niin siinähän tulee mukana vähän huonommatkin niiden perässä kovaa. Se on vauhdikas rata, kun nopeimmat veti sen jotain kahteenkymmeneen yhteen minuuttiin, niin letkaetu on aika iso siinä”, Herola kertoo.

Vaikka sijoitus ja suoritus eivät miestä saa riemunkiljahduksiin repeämään, niin hyväntuulinen Herola kertoo kisan menneen lopulta aika tavalla odotetusti: ”En ole tyytyväinen, mutta en ole mitenkään huolestunutkaan. Tavallaan meni aika odotetusti ja oli ehjä päivä ja sain hyvän valmistavan harjoituksen Rukan maailmancupia varten. Tässä on nyt treenattu ja vähän oli tyhjäntuntuista tuo hiihto tänään, vähän tasapaksua on vielä ja ei ole herkkyyttä. Perusvarmaa hiihtelyä kuitenkin.”

 XXIII Ensilumenkilpailut, yhdistetty