Uutisen päiväys

1.10.2017← Takaisin

Ville Larinto ainoana suomalaisena toiselle kierrokselle kesä-GP-kilpailussa Hinzenbachissa

  Suomalaiskolmikko Antti Aalto, Andreas Alamommo ja Ville Larinto suuntasivat viikonlopuksi Itävallan Hinzenbachiin kilpailemaan kesä-GP-kisoihin. Hyppääjät selvittivät tiensä lauantaisesta karsinnasta sunnuntain kilpailuun.

  HS90 mäki tarjosi haastetta suomalaisille. Ville Larinto selviytyi kolmikon ainokaisena toiselle kilpailukierrokselle hypättyään 87.5 metrisen hypyn. Tästä loikasta hän keräsi pisteitä 112.2. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Larinto oli sijalla 19. Tosien kierroksen hyppy puolestaan kantoi 83.5 metriä. Näin ollen pisteitä hänelle kertyi yhteensä 222.3. Lopputuloksissa hän sijoituksensa on 23:s.

  ”Haastava viikonloppu täällä Hinzenbachissa. En päässyt ihan omalle tasolle. Todella hyvin pystyin kuitenkin kilpailuun muokkaamaan tekniikkaa. Treenikierroksilla ja tänään vielä koekierroksellakin olin melkeinpä viimeisten joukossa. Siihen nähden tulokseen voi olla tyytyväinen, että pystyin kisaan parantamaan paljon,” Larinto kertoo.

  Antti Aalto sijoittui karsinnan tapaan kilpailussa sijalle 44. Kiteeläisen hypylle kertyi mittaa 80.5 metriä ja loppupisteiksi jäi 99 pistettä.

  ”Tekniikka oli tänään hukassa. Asiaan varmaan osaltaan vaikuttaa parin viikon takainen flunssa, mutta tästä jatketaan hommaa eteenpäin,” Aalto kommentoi

  Kolmantena suomalaisena GP-kilpailussa nähtiin Andreas Alamommo. 18-vuotias hyppääjä oli kilpailussa sijalla 46. Hänen kisahypylleen pituutta tuli 79.5 metriä. Vajaa 80 metrin hyppy oikeutti 97.6 pisteeseen.

  ”Hyppääminen on muuten hyvällä mallilla, mutta täällä oli koko ajan vaikeuksia ajoituksen kanssa keulalla, liian ajoissa liikkeellä. Katseet kohti Klingenthalia ja rennosti niin hyvä tulee. Täytyy luottaa vaan omaan suoritukseen,” Alamommo sanoo.

  ”Vaikea ja intensiivinen kilpailu on ohi. Ville oli aika lähellä tehdä kaksi tasaista hyppyä tänään. Nyt jo katseet kohti ensi viikkoa ja Klingenthalin isoa mäkeä,” päävalmentaja Andreas Mitter summaa.