Uutisen päiväys

20.8.2016← Takaisin

Jarkko Määttä hyppäsi upeaan voittoon Continental Cupissa

Mäkihypyn Continental Cup jatkui lauantaina Kuopiossa upeissa suomalaismerkeissä. Puijon HS127-mäestä 127,5 ja peräti 130,0 metriä hypännyt Jarkko Määttä kuittasi mahtavan voiton yhteispistein 240,6.

Suomalaissankari oli kisan jälkeen luonnollisesti yhtä hymyä. Kotiyleisön suosikin mukaan voitto 20,3 pisteen turvin ennen kakkoseksi sijoittunutta Itävallan Maximilian Steineria tuli omalla loistavalla tekemisellä.

"Ei ollut mitään salaisuuksia voittoon. Tein kummallakin kierroksella omia hyviä hyppyjä ja se riitti tähän tulokseen tänään. Oli tosi kiva kilpailu, täällä on hauskaa olla ja hypätä", ensimmäisen kierroksen toiseksi ja toisen kierroksen pisimmän hypyn loikannut Määttä kertoi.

Suomalaisen harjoittelu poiki siis upean tuloksen kotiyleisön edessä.

"Kesäharjoittelu on ollut hyvää. Voittaminen täällä osoittaa, että ollaan onnistuttu siinä."

Japanin Yuken Iwasa valtasi Puijon lauantai-illassa kolmannen podium-paikan. Suomalaista toisella kierroksella Määtän lisäksi nähtiin myös hienosti jaetun kahdeksannen sijan napannut Andreas Alamommo, 14:nneksi päätynyt ja koekierroksella tasan HS-pisteeseen hypännyt Eetu Nousiainen sekä 26:nneksi hypännyt Lauri Asikainen.

"Kouluarvosana on yhdeksän tästä kisasta. Aika tasaisia hyppyjä, ei suuria virheitä", Alamommo pohti.

"Eipä oikeastaan yllättänyt, treeneissä on ollut hyviä hyppyjä. FIS Cup toi lisää itseluottamusta. Pystyy luottamaan siihen, että oma hyppääminen riittää", Puijolla ensiksi viidenneksi ja sen jälkeen kaksi kertaa yhdeksänneksi hypännyt Alamommo vastasi kysyttäessä, yllättikö myös Continental Cupissa varsin hieno menestyminen.

Continental Cupin kokonaiskisan kärjessä jatkaa Kuopion lauantain taistonkin jälkeen slovenialaiskaksikko Peter Prevc-Robert Kranjec. Päivän ykkösnimi Määttä on sunnuntain kisaan lähdettäessä yhteispisteissä kuudentena.

Linkit:
Tulokset tätä napsauttamalla
Haastattelussa Andreas Alamommo
Haastattelussa Lauri Asikainen
Haastattelussa Eetu Nousiainen
Haastattelussa Jarkko Määttä

Lisätietoja:
Jukka Salmi, kisojen pääsihteeri - 040 7776563
Miska Miettinen, paikan päällä oleva tiedottaja - 040 649 3100