Uutisen päiväys

2.4.2017← Takaisin

Nousiainen ja Forsström Suomen mestareiksi pienmäessä Taivalkoskella

Taivalkosken pienmäen SM-kisaviikonloppu huipentui yleisen sarjan erikoismäenkilpailuihin aurinkoisessa säässä. Kilpailuolojen ollessa erinomaiset myös urheilijat ylsivät hyviin suorituksiin.

Suomen mestaruuteen hyppäsivät Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen ja Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström.

Nousiainen hyppäsi aurinkoisessa ja tyynessä säässä kaksi tasaista hyppyä ja johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Suomen mestaruus oli nuorten maajoukkuemiehelle yleisen sarjan ensimmäinen.

”Mukava keli oli hypätä, semmoinen Planica-keli. Hypyt olivat omaa tasoo, ihan mukavan tuntuisia, ei ollut ongelmia. Vähän yllätyinkin, että pystyin hyppäämään tuolla omalla tasolla, olen ollut melkein viikon kipeenä”, mietti iloinen mestari, joka tuuletti reippaasti toisen 80,5 metrisen hypyn jälkeen.

Nousiaisen kausi on ollut hyvä, kehitysaskelia nuorukainen on ottanut reilustikin.

”Kausi on ollut positiivinen, kehitystä on tapahtunut ja kilpailuissa tullut menestystä. Ollaan päästy semmoiseen pyörään pyörimään”, summasi Nousiainen ja nimesi ensi kauden tavoitteekseen reippaasti olympialaiset.

Miehissä toiseksi ponnisti maajoukkueen kokenut Lahden Hiihtoseuraa edustava Ville Larintohäviten Nousiaiselle 5,9 pistettä. Kolmanneksi hyppäsi kauden hienoinen yllättäjä Kiteen Urheilijoiden Antti Aalto, jolle yleisen sarjan SM-mitali oli myös ensimmäinen.

”Kohtuu hyppyjä olivat tuohon pienempään mäkeen. Tää oli itselle ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali aikuisten sarjassa on se hieno saavutus”, tiivisti Aalto.

Kuluneesta kaudesta Aalto antoi itselleen arvosanan kahdeksan.

”Kauden arvosana on kasi. Kohokohtia oli varmasti hyvät sijoitukset Continental Cupissa ja Lahden MM-kisoissa karsinta voitto. Vähän pettymys oli, että en saanut maailmancupin pisteitä, jahataan niitä sitten ens kaudella”, sanoi Aalto.

Naisten sarjassa voittoon liiteli Susanna Forsström 69,5 ja 73,5 metrin hypyillään ennen saman seuran Julia Tervahartialaa. Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas oli kolmas.

Susanna Forsströmin, Eetu Nousiaisen ja Antti Aallon haastattelut Taivalkosken Kuohun facebookissa.

Mäkihypyn tulokset (N, M)