6.9.2015← Takaisin

Ojalalle kaksi pistettä lisää Tshaikovskissa

Juho Ojala kartutti jälleen pistetiliään kesä gp -sarjassa viikonlopun toisessa kilpailussa Venäjän Tshaikovskissa. Edellispäivänä avauspisteensä ottanut 20-vuotias hyppääjä oli HS140-mäessä 29:s. Kilpailun voitti edellispäivän tapaan Norjan Kenneth Gangnes.

Ojalan hypyt kantoivat 113 ja 115 metriä. Nuorukainen sanoi vielä lauantaina olleensa tyytyväinen kilpailun siirrosta pieneen mäkeen, sillä hän sai siinä ylämäkeen paremman tunteen. Sunnuntai osoitti kuitenkin, että hyppääminen sujui isosta mäestäkin.

”Se oli itsellekin vähän yllätys, mutta kun antaa vaan tulla selkärangasta niin on helppoa kuin heinänteko”, Ojala sanoi iloisena ja toivoi jatkossa vielä isompaa pistepottia.

Muista suomalaisista Antti Aalto oli 34:s ja Sebastian Klinga 41:s. Reissussa valmentajana ollut Jukka Ylipulli harmitteli, että lauantaina puvun vuoksi hylätty Aalto jäi sunnuntaina täpärästi toiselta kierrokselta.

”Antti hyppäsi lähestulkoon omalla hyvällä tasollaan. Sebastianilla sen sijaan on ollut koko reissun ajan ongelmia nopeuksien kanssa, eikä hän pystynyt teknisestikään hyppäämään omalla tasollaan. Juholla sen sijaan hyppääminen oli kilpailuissa sellaista hyvää tasoa mitä hän on harjoituksissakin esittänyt. On hyvinkin pienistä asioista kiinni, että tulosta alkaisi tulla oikein kunnolla”, Ylipulli sanoi.

Kesä gp jatkuu Kazakstanin Almatyssä ensi viikonloppuna.