Uutisen päiväys

17.1.2014← Takaisin

YHDISTETTY: Herola uran parhaaseen Seefeldin maailmancupissa

  Ilkka Herola sijoittui tänään kymmenenneksi yhdistetyn maailmancupissa Seefeldissä. Uransa parhaan maailmancupin sijoituksen Herola nappasi ennakkoon hänelle "ei niin sopivalla" matkalla.

  Hyppykierroksen jälkeen Herola oli 15:s. Tasapuolinen hyppykeli tiivisti yhdistetyn kilpailijat ja kaikki 69 kilpailijaa pääsi ladulle.

  "Hyppy oli perusvarma. Huippusuoritus nyt vielä puuttuu, mutta semmoinen pitää saada ensin treeneihin ja sitten vasta kisaan. Sitä pitää vielä hioa, vaikka suunta onkin oikea", Herola kertoi.

  Lyhyelle viiden kilometrin hiihto-osuudelle Herola lähti mietteliäänä. Viiden kilometrin hiihto ei ole paras mahdollinen paremmat kestävyysominaisuudet kuin maitohappokestävyyden omaavalle Herolalle.

  "Ei ollut kovasti odotuksia hiihdolle. Vitonen ei ole paras matka minulle, ja mietin, miten kestän vauhdissa mukana. Hyvä hiihto tuli kuitenkin tänään ja huomenna voi lähteä tosi positiivisella mielellä toistamaan tämän päivän sijoitusta."

  Päävalmentaja Petter Kukkonen antoi erinomaisen arvosanan Herolalle.

  "Kyllä tuntuu hyvältä. Tämä tulos todisti, että ei olla puhuttu ohi suumme. Kun kaikki osuu kohdilleen, niin tiesimme kymppisijan olevan mahdollinen. Hiihtovauhti oli 19:nneksi parasta. Taktiikka toimi, niinkuin sovittiin ja tuloksena Ilkan uran paras kisa", hehkutti Kukkonen.

  Suomalaisista Janne Ryynänen oli 47:s ja Eetu Vähäsöyrinki 58:s.

  Seefeldin Tripla -kilpailun ensimmäisen osuuden voitti Saksan Eric Frenzel. Toinen oli Magnus Moan (NOR) ja kolmas Frenzelin maanmies Tino Edelmann.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33494/race=1716/index.html

  Lauantain kilpailu alkaa hyppykierroksella klo 14.30.