Uutisen päiväys

31.12.2013← Takaisin

Mäkihyppy: Suomalaiset onnistuivat Garmisch-Partenkirchenin karsinnassa

  Saksan aurinkoisessa säässä kaikki neljä suomalaista hyppäsivät hienosti mukaan Keski-Euroopan mäkiviikon uudenvuodenpäivän kisaan.

  [caption id="attachment_5754" align="alignright" width="199"] Ahonen[/caption]

  Karsinnan pisimmästä suomalaishypystä vastasi Janne Ahonen. Ahonen liiteli 133 metriin ja keräsi hypyllä pisteitä 127,6. Karsinnassa Ahonen oli yhdeksäs.

  "Hypyt olivat tänään kivalla levelillä. Vielä pientä hienosäätöä, rentoutta ja ripaus itseluottamusta niin sitten se vielä vähä paremmin pyörähtäs tuosta heti kerralla lentämään. Muuten ihan perus ok touhua, joten ihan hyvä fiilis."

  Anssi Koivurannan karsinnan hyppy oli tänään 130,5 metriä. Karsinnan tuloksissa Koivuranta oli sijalla 14.

  "Ihan hyvää hyppäämistä. Tekeminen jatkui vähintääkin siitä mihin Oberissa jäätiin ja heti ekasta hypystä tuli hyvä tatsi siitä mihin suuntaan lähtee hyppyä viemään ja rakentamaan. Ihan hyvin siinä onnistuinkin. Jännä tuo karsinta on vaikka sinne miten päin menis. Se on kuitenki vaan tuo yks hyppy, joka määrää tuleeko kisapaikkaa vai ei."

  Mäkiviikon ensikertalainen Jarkko Määttä jatkoi hyvää tekemistään ja Määtän karsintahyppy kantoi 128,5 metriä. Määttä oli karstintakisan tuloksissa 19:s.

  "Koko ajan saapi tuosta hypystä enemmän kiinni ja rupeaa löytymään se fiilis miten siitä keulalta pitää tulla ulos", totesi Määttä iloisesti.

  Sami Niemi sai tänään hyppyjen kautta palautettua itseluottamustaan ja hyppäsi 126,5 metrin hypyllä mukaan huomiseen kilpailuun.

  "Sain tänään hyviä hyppyjä. Mukavan tuntusia ja tasapainosia; lensivätkin jonnekin ja karsintaan vielä paras hyppy. Kuitenkin tänään antina on se, että on taas luotto itseensä. Ei tarvita kuin vähän rohkeutta siihen keulalle ja tänään sen rohkeuden sai."

  [caption id="attachment_5756" align="alignright" width="199"] Koivuranta[/caption]

  Päävalmentaja Pekka Niemelä kommentoi karsintaa tyytyväisenä.

  "Oli hyvä päivä. Kaikki suomalaiset kisaan; se oli minimi ja samalla maksimi tavoite. Oon tosi tyytyväinen, kun alkaa näyttämään siltä, että hyppäämisestä nautitaan ja samalla tekeminen vapautuu. Urheilijat alkavat hyppäämään omalla tasollaan. Kokonaissaldo ehottomasti plussan puolelle."

  Karsinnan pisimmästä hypystä vastasi Itävallan Thomas Diethart. Miehen hyppy kantoi 141,5 metriin.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3839/2014JP3839RLQ.pdf