Uutisen päiväys

1.2.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Suomi taisteli hienosti nuorten MM-joukkuemäessä

  [caption id="attachment_5957" align="alignright" width="300"] Määttä[/caption]

  Jarkko Määttä, Aapo Lehtinen, Miika Ylipulli ja Santeri Ylitapio taistelivat loppuun asti mitaleista nuorten MM-joukkuemäessä Val di Fiemmessä. Lopulta sijoitukseksi tuli neljäs, vain 1,6 pistettä pronssista. Tiukasta kilpailusta kertoo, että Saksa jäi puolestaan vain pisteen erolla Suomen taakse.

  Ensimmäisen kierroksen jälkeen Suomi oli kolmantena, Puola oli jo karussa, mutta sijat kahdesta viiteen olivat 2,5 pisteen sisällä. Kilpailu säilyi jännittävänä loppuun asti.

  ”Mitalia lähdettiin hakemaan, eikä sitä tullut. Pettyneitä ollaan kaikki. Ensimmäisen hypyn höyrysin kunnolla, ponnistus myöhästyi varmaan viisi metriä. Toinen oli vähän parempi, mutta ei se riittänyt”, Ylitapio sanoi 96,5 ja 97 metrin hyppyjensä jälkeen.

  Jarkko Määttä oli 97,5 ja 103,5 metrin hyppyihinsä kohtuullisen tyytyväinen.
  ”Eka oli perus-ookoo, ponnistus jäi vähän tarkalle. Toinen osui kovan päälle paremmin ja tuotti paremmin  voimaa”, Määttä sanoi.

  Aapo Lehtinen iloitsi erityisesti ensimmäisestään, joka kantoi 94 metriä.
  ”Eka oli reissun parasta, toinen oli normaalia perustasoa. Ihan tyytyväinen voi olla. Eka kierros vähän jännitti, mutta siitä selvittiin ihan kunnialla”, Lehtinen sanoi.

  [caption id="attachment_5958" align="alignright" width="300"] Ylitapio[/caption]

  Miika Ylipulli hoiti ruutunsa myös mainiosti, hypäten kaksi kertaa 99,5 metriä.
  ”Hyviä hyppyjä, olen tyytyväinen. Ei jännittänyt yhtään. Neljäs sija vähän ärsyttää, mutta ei se huono ole”, Ylipulli sanoi.

  Joukkueen valmentaja Kari Pätäri oli luonnollisesti harmissaan poikien puolesta, mutta hän muistutti myös kehityksestä:
  ”Tottakai harmittaa, että vajaalla metrillä hävittiin pronssi. Jos katsoo asioita taaksepäin, emme ole moneen vuoteen voineet edes haaveilla pronssimitaleista. Tämä oli erittäin tasapainoinen suoritus kaiken kaikkiaan. Meidän suomalaisten nuorten taso on noussut huikeasti, on tullut iso harppaus eteenpäin. Pojat ovat treenanneet hyvin”, Pätäri sanoi.

  Hän kiitteli myös Santasportin kautta tullutta psyykkistä valmennusta, joka on mäkihypyn kaltaisessa lajissa tärkeä osa kokonaisuutta.
  ”Lisäksi pitää ottaa huomioon, että tästä joukkueesta Jarkko on ainoa, joka tulee yli-ikäiseksi. Joukkueen nuorin, Santeri, on 1997 syntynyt”, Pätäri muistutti hyvästä tilanteesta lähivuosiakin ajatellen.
  Teksti ja kuvat: Heidi Lehikoinen