8.3.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Kykkänen kolmastoista Holmenkollenilla

Julia Kykkänen kilpaili tänään ensimmäistä kertaa suurmäessä. Oslon Holmenkollenilla käydyssä kilpailussa Kykkänen oli kolmastoista.

Ensimmäisellä kierroksella Kykkänen hyppäsi 112,5 metriä kantaneen hypyn ja oli sijoituksissa kahdestoista toiselle kierrokselle mentäessä. Toisella kierroksella Kykkänen onnistui venymään pitemmälle ja toinen hyppy ylsi 118,5 metriin.

Naisten maailmancupissa suurmäessä kisataan Holmenkollenin lisäksi Slovenian Planicassa. Julia Kykkänen näkee suurmäen kilpailut positiivisena asiana.

"Hyvä fiilis isosta mäestä. Samalla tavallahan siinä hypätään kuin tavan mäessä, mutta pääsee siinä enemmän lentämään. Tästä jatketaan Faluniin ja katsotaan sitten taas lisää."

Päivän kisan, voitti melkein omassa sarjassaan hyppäävä, Japanin Sara Takanashi 39,1 pisteen erolla toiseksi hypänneeseen Slovenian Katja Pozuniin. Kolmas tänään oli toinen japanilainen Yuki Ito.