Uutisen päiväys

27.2.2013← Takaisin

Val di Fiemme: Yhdistetyn joukkuekilpailun nelikko HS134/10km henkilökohtaiseen kilpailuun

  Yhdistetyn seuraavaan MM-kisakoitokseen starttaa sama nelikko, joka kilpaili joukkuekilpailussa. Torstain HS134/10km -kilpailuun lähteen suomalaisista Janne Ryynänen, Mikke Leinonen, Ilkka Herola ja Eetu Vähäsöyrinki.

  Siirtyminen suurmäkiharjoitteluun on sujunut yhdistetyn miehiltä hyvin ja ajatukset ovat positiivisia torstain kilpailua ajatellen.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen uskoo, että tavoitteeksi asetettu tulos, yksi mies 20 joukkoon, toteutuu.
  ”Kisakunto on samaa tasoa,  mikä on ollutkin. Treenit ovat menneet hieman paremmin kuin edellisten päivien kilpailut.”
  ”Olen erityisen tyytyväinen tämän päivän kahteen viimeiseen kierrokseen, joilla Janne ja Ilkka hyppäsivät sinne kymmenen ja viidentoista väliin”, Kukkonen kertoi tyytyväisenä keskiviikkona.
  ”Se on meidän mahdollisuus, että pitää pystyä mäkiosuudella hyppäämään edellä mainituille sijoille. Minä tiedän, että se on mahdollista ja jos siihen huomenna pystytään, niin silloin on mahdollista taistella siitä top 20 sijoituksesta, mikä on meidän maksimitavoite.”
  ”Hiihdossa joukkuekilpailun hiihto oli kauden parasta.”

  Suomalaisten kommentit ennen yhdistetyn suurmäen kilpailua:

  Janne Ryynänen:
  ”Isoon mäkeen oli mukava mennä ihan vaihtelunkin vuoksi. Taso näyttää olevan aika samaa, täydellistä keskinkertaisuutta. Ei oikein saa viimeisintä ideaa hyppyyn, että pääsisi kärkipäähän. Hypyt ovat ihan hyviä varmalla tasolla, mutta pieni idea hyppäämiseen tarvitsisi saada, että voisi kärkipäästä lähteä hiihtämään.”
  ”Joukkuekisassa hiihto tuntui paremmalta, laitoin itseni aika tiukille. Se on yleensä hyvä merkki. Vähän parempaa odotan hiihto-osuudelta kuin normaalimäen kilpailussa.”

  Mikke Leinonen:
  ”Vähän vaikeuksia, kun meni isoon mäkeen. Ei pystynyt tekemään muutosta hyppyyn, niin siinä on se sama virhe, mikä on ollut koko ajan. Tiedän kyllä, miten se pitäisi tehdä, ja hypyistä tulee toistensa kopioita. Huomenna pitää vaikka yrittää vähän riskillä mäessä.”
  ”Hiihtokunto on kauden parasta, luultavasti aika samanlaista, mitä on ollut. Lepopäiviä on tullut riittävästi, olotila on hyvä sen suhteen.”

  Ilkka Herola:
  ”Isossa mäessä homman on mennyt ihan hyvän harppauksen eteenpäin, aika paljon helpompaa on ollut isossa mäessä hyppääminen. Odotan, että pystyn onnistumaan myös paremmin huomenna kisassa.”
  ”Hiihto on ollut hyvällä mallilla, en minä uskalla siitä parempaakaan toivoa. Sillä samalla tasolla kun pysyy, niin on mahdollista pysyä kahdenkympin joukossa. Hiihtoon voi parhaiten vaikuttaa hyppäämällä hyvin, niin voi taktisesti tehdä ehjän hiihdon sen jälkeen. Viidentoista sakista jos on mahdollista päästä hiihtämään, niin silloin tavoite toteutunee lopputuloksissa.”

  Eetu Vähäsöyrinki:
  ”Joukkuekisassa sain ehjän hiihdon, siihen olin tyytyväinen. Alkureissusta oli väsymystä kropassa, kun on ollut paljon reissuja. Nyt olen saanut hyvän rytmin, saanut treenata ja levätä sopivassa suhteessa.”
  ”Mäessä kokeilin tänään uutta suksea, se ei toiminut, joten palasin tuohon vanhaan sukseen takaisin. Viimeinen hyppy oli sitten jo tosi hyvä 120,5 metriä. Teknisesti ihan ok-luokkaa. Pieniä juttuja toki on mitä pitää korjata.”