Uutisen päiväys

30.11.2012← Takaisin

Suomi seitsemäs joukkuemäessä, Asikainen antoi vahvoja näyttöjä

  Mäkihypyn joukkuemäen kisassa Suomi sijoittui seitsemänneksi. Kisajoukkueessa hyppäsivät Olli Muotka, Mika Kulmala, Ville Larinto ja Lauri Asikainen.

  Kilpailun kärkipaikan vei Saksan joukkue. Toiseksi sijoittui Itävalta ja kolmannen sijan vei Slovenian joukkue. Saksan joukkueen Andreas Wellinger jakoi kisan pisimmän hypyn Venäjän Dimitri Vassilievin kanssa, mutta venäläinen kaatui hyppynsä.

  Sijoittuminen kahdeksan joukkoon lämmitti päävalmentaja Pekka Niemelää.

  "Kahdeksan joukkoon sijoittuminen on positiivinen juttu. Olen iloinen, että koko joukkue on ottanut askeleen eteenpäin. Tänään joukkumäessä vahvinta näyttöä antoi Lauri Asikainen. Päivä päivältä otteet ovat rennommat ja varmuus hyppäämisessä alkaa näkyä."

  [caption id="attachment_3554" align="alignright" width="300" caption="Asikaisen tuuletukset"][/caption]

  Asikainen hyppäsi kisassa kaksi hyvää hyppyä, jotka molemmat kantoivat yli 130 metriä. Hypyillään Asikainen sijoittui kisan kymmenen parhaan hyppääjän joukkoon.

  "Tänään hypyt kulkivat hyvin. Täällä Rukalla hyppääminen tuntui helpolta ja oli hienoa, että pääsimme toiselle kierrokselle. Kotiyleisön edessä on hienoa hypätä, kun katsomossa on muitakin kuin huoltomies", kommentoi sanavalmis Asikainen.

  Olli Muotka oli hyvällä fiiliksellä hyppyjensä jälkeen. Ensimmäisenä hypännyt Muotka kehui Rukan kisamontun tunnelmaa, mutta ei ollut tyytyväinen toiseen hyppyynsä.

  "Toiseen hyppyyn en saanut niin hyvin liitoa mukaan."

  Kolmantena hypännyt Ville Larinto ei ollut tyytyväinen omiin hyppyihinsä.

  "Aika huono maku jäi kilpailusta. Nyt lähdetään treenien kautta kohti Sotsia."

  "Omat fiilikset on vähän kaksijakoiset. Itellä kisat menivät huonosti, mutta hienoa että joukkue pärjäsi. Maailmancup kisat on aina arvokasta kokemusta, kisojen kautta eteenpäin", suoritustaan kommentoi toisena hypännyt Mika Kulmala.