14.1.2012← Takaisin

Chaux Neuven toinen kilpailu samalle kärkikolmikolle - Janne Ryynänen 19.

Yhdistetyn maailmancupin toisen kilpailupäivän 14.1.2012 kärkinimet Chaux Neuvessa olivat toisinto edellispäivästä. Kirikamppailu oli tosin tiukkaakin tiukempi. Kilpailun voiton vei maalikameravertailun jälkeen vahvassa hiihtokunnossa oleva Italian Alessandro Pittin, kakkonen Pittinin kanssa samalla ajalla oli Ranskan Jason Lamy Chappuis ja kolmas Fabian Riessle, ainoastaan 0,1 sekuntin erolla Pittinistä ja Chappuista.

[caption id="attachment_2146" align="alignleft" width="107" caption="Janne Ryynänen on jatkanut tasaisen varmoja suorituksia yhdistetyn maailmancupissa."][/caption]

Janne Ryynänen onnistui jälleen mäkiosuudella HS 118-mäessä. Ryynäsen kilpailuhyppy 107,5 metriä oikeutti edellispäivän tapaan mäkiosuuden kolmanteen sijaan. Ryynästä pitemmälle(111,5 metriä) venytti ainoastaan mäkiosuuden voittanut Norjan Haavard Klementsen. Saksan Tino Edelmann hyppäsi Ryynästä puoli metriä lyhyemmän siivun, mutta tuulikompensaatiopisteet veivät hänet ohi. Jim Härtullin hyppy mäessä kantoi 92,5 metriin ja lähtönumerona ladulle 45.

Ryynänen taisteli jälleen 7,5 kilometrin kohdalle kärkisijoilla. Viimeiselle kierrokselle erot olivat jälleen kadonneet ja kilpailijoita oli pitkä letka taistelemassa kilpailun voitosta. Mäkiosuuden voittaja, Norjan Klementsen,  aloitti hiihto-osuuden vauhdikkaasti, mutta joutui luopumaan asemastaan kovavauhtisessa hiihdossa. Klementsenin sijoitus kisassa 8,6 sekuntin erolla kärkeen lopulta kymmenes. Ryynäseltä ei vaihdetta vielä löytynyt  viimeisille kilometreille lauantain kisassa ja sijoitus kisassa 19.
    - Hyppy kyllä luonnistuu mukavasti. Tänään oli hyvä, kun oli vauhdit hiljaisemmat mäessä, niin syntyi vähän edes eroja hiihto-osuudelle. Vielä tuossa hiihdossa on yksi kierros liikaa. Hiihto tuntuu kyllä hyvältä, mutta ei saa vaan viimeistä vaihdetta päälle, että taisteli loppuun saakka, summasi Ryynänen kisaansa.
    - Suksessa tai missään muussakaan ei sinänsä ole valittamista, kaikki on kohdillaan että pystyisi taistelemaan paremmista sijoituksista. Harmittaa sinällään tänäänkin, kun viimeisessä laskussa katsoin kun 100 metriä edellä käytiin kärkikamppailu, Ryynänen jatkoi.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu sunnutaina 15.1.2012 Chaux-Neuvessa gundersen-kilpailulla.