Uutisen päiväys

1.2.2020← Takaisin

Ilkka Herola nousi kahdeksanneksi Seefeldissä

Seefeldin Tripla jatkui tänään toisella osakilpailulla. Päivän mäkiosuus hypättiin jälleen HS109-mäestä ja hiihtomatka kasvoi eilisestä viidestä kilometristä kymmeneen kilometriin. Ilkka Herola sijoittui parhaana suomalaisena kahdeksanneksi.

Herola onnistui mäkiosuudella ja venytti hyppynsä 102 metriin. 

– Mäessä parempi veto, onnistunut kisasuoritus. Alastulo oli pikkuisen heikko. Teknisesti ihan ok, ei jäänyt siitä kiinni, pohti Herola.

Sijalta 11 ladulle lähtenyt Herola onnistui kohentamaan sijoitustaan muutamalla pykälällä. Suomalaisurheilija ei saanut ladulla vetoapuja ja edessä hiihtänyt, palkintopallisijoituksista taistellut ryhmä jäi saavuttamatta.

– Hiihto muotoutui sellaiseksi, ettei ollut lopulta mitään tehtävissä. Oli helppo latu ja nopea keli, oli mahdotonta vetää yksin letkoja vastaan. Toivotaan, että huomenna pääsee johonkin ryhmään mukaan. 15 kilometrillä on mahdollista tehdä enemmän eroja, totesi Herola.

Toiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka hiihti maaliin sijalle 35. Hirvonen on tuskaillut hyppynsä kanssa, mutta totesi hiihdon tuntuneen jo paremmalta kuin eilen.

– Vähän on masentavaa lähteä "wavesta" liikenteeseen ladulle. Pitäisi saada mäkeen jokin idea, jonka pystyisi myös toteuttamaan. Ei tule energiaa keulalle ja hyppääminen on vastustavaa. Hiihtäminen oli parempaa kuin eilen, mutta siitä puuttuu vielä se oikea fiilis. Täytyy toivoa, että se aukeaa huomiselle 15 kilometrille, kommentoi Hirvonen.

Leevi Mutru oli kilpailun 43:s ja Wille Karhumaa 45:s. Kilpailun voitti jälleen Norjan Jarl Magnus Riiber ennen maamiestään Jörgen Graabakia ja Saksan Vinzenz Geigeria

Viikonlopun viimeiseen osakilpailuun jatkaa vain Seefeldin Triplan kokonaistilanteen 40 parasta urheilijaa. Suomalaisista mukana nähdään Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Viimeisessä osakilpailussa hypätään edelleen HS109-mäestä, mutta hiihtomatka kasvaa jälleen ja huomenna hiihdetään 15 kilometriä.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Leevi Mutru

Kuva: Romina Eggert