Uutisen päiväys

6.1.2017← Takaisin

Määttä toisen kerran peräkkäin pisteille maailmancupissa

Jarkko Määtän osalta Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi Bischofshofenin HS140-mäessä tasaiseen suorittamiseen. Suomalainen ylsi Itävallan kummassakin kilpailussa pisteille, loppiaisena hänen sijoitus oli 30:s.

Jarkko Määttä hyppäsi kiertueen päätöskisassa tasaisesti 120,5 ja 120,0 metriä. Yhteispisteet 220,4 toivat lopulta 30:nnen sijan ja yhden maailmancupin pisteen. Avauskierroksella Venäjän Dmitri Vassilievin lyöneen suomalaisen mukaan toisen kierroksen hyppy oli ensimmäiseen verrattuna teknisesti parempi.

"Vähän oli vaikeampi päivä, joutui miettimään. Toinen kierros oli huhujen mukaan (valmentajien kanssa katsottiin) teknisesti parempi, mutta vähän oli kontrolloitu liike, eikä vapautunut. Pienistä asioista kiinni, joilla on sitten isompi merkitys tuohon pituuteen", Määttä tiivisti.

Mäkiviikon päätöspisteissä 33:nneksi päätynyt Määttä on ottanut kevättä kohti mentäessä pieniä askeleita jälleen eteenpäin, sillä jokaisen karsinnan selvittänyt suomalainen ylsi kummassakin Itävallan kisassa pisteille. Innsbruckin yhden kierroksen kilpailussa hän oli toissapäivänä 14:s.

"Koko mäkiviikon meni hyppy eteenpäin verrattuna siihen, mitä se oli, kun Oberiin tultiin. Siihen voi olla tyytyväinen. Jatketaan tästä, mihin jäätiin. Tehdään töitä hypyn eteen, ei muu auta."

Bischofshofenin kisan ja lopulta koko kiertueen voittaneelle puolalaiselle Kamil Stochille mäkiviikon kokonaiskisan ykkössija oli hänen uran ensimmäinen. Itävallan Michael Hayböck oli loppiaisen koitoksessa kakkonen ja Stochin maanmies Piotr Zyla kolmas.

Järjestyksessään 65. Keski-Euroopan mäkiviikko oli puolalaisten juhlaa, sillä Stochin jälkeen Zyla oli kokonaistuloksissa toinen ja Norjan Daniel Andre Tande kolmas. Ennen Bischofshofenin kisaa Tande oli kiertueen kärjessä, mutta totaalisesti epäonnistunut viimeinen hyppy pudotti hänet pois piikkipaikalta.

Suomalaisista Määttä sijoittui kiertueella siis 33:nneksi ja myös hyvää hyppäämistä väläytellyt Antti Aalto 53:nneksi. Maailmancupin kausi jatkuu Puolassa, jossa kilpaillaan viikon ja kahden kuluttua.

Linkit:
Bischofshofenin kisan tulokset
65. Keski-Euroopan mäkiviikon päätöspisteet
Maailmancupin pistetilanne

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.